|

Mauricio Lemos resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Uruguaylı oyuncu Mauricio Lemos'u kadrosuna kattığını açıkladı. Fenerbahçe'nin İspanyol ekibi Las Palmas'tan transfer ettiği Mauricio Lemos, kulüp tarihinin ikinci Uruguaylı futbolcusu oldu.

Haber Merkezi
13:43 - 26/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 14:51 - 26/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Mauricio Lemos'u kadrosuna kattı.
Fenerbahçe, Mauricio Lemos'u kadrosuna kattı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, İspanya ekibi Las Palmas'tan transfer edilen 24 yaşındaki stoper ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Kariyerine ülkesinin Defensor Sporting takımında başlayan Lemos, Rusya'nın Rubin Kazan, İtalya'nın Sassuolo ve İspanya'nın Las Palmas takımlarında forma giydi. Uruguay Milli Takımı'nda 2 kez görev yapan Mauricio Lemos, Las Palmas formasıyla geçen sezon çıktığı 27 maçta bir gole imza attı.

Fenerbahçe tarihindeki ikinci Uruguaylı

Fenerbahçe'nin İspanyol ekibi Las Palmas'tan transfer ettiği Mauricio Lemos, kulüp tarihinin ikinci Uruguaylı futbolcusu oldu. Sarı-lacivertliler, 24 yaşındaki oyuncunun transferiyle, Diego Lugano'nun ardından ikinci kez bir Uruguaylı futbolcuyu takıma dahil etti. Fenerbahçe, tarihindeki ilk Uruguaylı futbolcu transferini 2006 yılında Diego Lugano'yu kadrosuna katarak yapmıştı. Sarı-lacivertli takımda 2010-2011 sezonu sonuna kadar yer alan Lugano, forma giydiği dönemde taraftarların sevgisini kazanmıştı.

Uruguay'dan sadece stoper aldı

Fenerbahçe, Uruguay'dan yine stoper transferi yaptı. Bu ülkeden ilk transferini 2006'da stoper Diego Lugano'yu alarak gerçekleştiren sarı-lacivertliler, yine başka bir Uruguaylı savunmacı Mauricio Lemos'u aynı mevki için kadro planlamasına dahil etti. Fenerbahçe, Lugano'nun ardından 9 sezon aradan sonra bir Uruguaylı futbolcuya kadrosunda yer vermiş oldu.


Lemos'un 5. takımı Fenerbahçe

Mauricio Lemos, kariyerinde Fenerbahçe'den önce 4 ayrı takımın formasını giydi. Profesyonel kariyerine başladığında sık sık geleceğin önemli savunmacıları arasında gösterilen Lemos, ilk olarak ülkesinde Defensor Sporting'de görev yaptı. Burada forma giydiği 2 sezonun ardından Rusya'nın yolunu tutan Lemos, Rubin Kazan takımına geçti. 24 yaşındaki savunmacı, daha sonra İtalya'nın Sassuolo ve İspanya'nın Las Palmas ekiplerinde forma giyerken, son olarak Fenerbahçe'ye transfer oldu.


#Fenerbahçe
#Mauricio Lemos
#transfer
4 yıl önce