|

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın istediği Mert Çetin kararını verdi

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe ve Galatasaray gözünü Roma'da forma giyen Mert Çetin'e çevirmiş ve teklifler yapılmıştı. Fakat hem Roma kulübü hem de milli oyuncu kararını İtalya'dan yana kullandı.

Haber Merkezi
11:37 - 20/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 20/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Mert Çetin bu sezon toplamda 5 karşılaşmada görev yaptı.
Mert Çetin bu sezon toplamda 5 karşılaşmada görev yaptı.

Gelecek sezon için kadro planlamalarını yapan Fenerbahçe ve Galatasaray, Roma forması giyen Mert Çetin'i kadrolarına katmak istiyor. Yabancı sınırından dolayı gözlerin yerli oyunculara çevrildiği bu süreçte, hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, Mert Çetin için Roma'ya teklifte bulunmuştu. Fakat bu transfer gerçekleşmeyecek gibi duruyor.

İtalyan basınında yer alan habere göre Mert Çetin, satın alma opsiyonuyla beraber kiralık olarak İtalyan ekibi Hellas Verona’ya transfer oluyor. Ayrıca haberde Roma'nın, 15 milyon euroya milli oyuncuyu geri alma hakkına sahip olduğu kaydedildi.

23 yaşındaki Mert Çetin 2019 yılında Gençlerbirliği'nden 3 milyon euro ücret karşılığında Roma'ya katılmıştı. Yapılan anlaşma kapsamında Gençlerbirliği, oyuncunun 5 milyon euroyu aşan bir meblağda satılması durumunda gelecekteki herhangi bir transfer ücretinin% 10'unu alma hakkını da elinde bulunduruyor.

  • Fenerbahçe'ye üst üste kötü haberler
  • Gelecek sezon için transfer çalışmalarını yürüten Fenerbahçe, Andre Schürrle, Diego Perotti ve Mert Çetin'i kadrosuna katmak istiyordu. Önce 29 yaşındaki Schürrle futbolu bıraktı, ardından Perotti'nin Suudi Arabistan takımlarından Al-Shabab'a transfer olduğu iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin istediği bir diğer isim olan Mert Çetin içinse Hellas Verona yolu gözüküyor.




#Fenerbahçe
#Galatasaray
#mert çetin
#roma
4 yıl önce