|

​Apple Harita'ya trafik desteği!

Apple; İBB Cep Trafik, Yandex Navigasyon ve Google Haritalar'a rakip oldu.

Yeni Şafak ve
19:19 - 28/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:20 - 28/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Apple'ın mobil platformlarda kullandığı Harita uygulaması artık trafik durumunu da gösteriyor. Bildiğimiz gibi hali hazırda İstanbul'daki trafik durumunu İBB Cep Trafik, Yandex Navi ve Google Haritalar uygulamaları gösteriyordu. Geç de olsa Apple sonunda bu kervana katıldı.





Yukarıdaki ekran görüntüsünden de göreceğimiz üzere; yoğun akıcı yollar turuncu, yoğun trafiğin olduğu yollar ise kırmızı olarak işaretlenmiş. Trafiğin durumuna göre bu şeritler anlık olarak değişiyor. Trafik olmayan yerlerde ise herhangi bir şerit bulunmuyor. İlk başta göze farklı gelse de Apple sade bir destek yaparak burada akıllı bir iş yapmış. Zira örneğin Yandex Navigasyon o kadar karışık görünüyor ki, bazen nerede trafik olup nerede olmadığını anlayamıyorsunuz bile.



Ayrıca trafik durumunu görmeniz için herhangi bir işlem yapmanıza da gerek yok. Harita uygulamasına girdiğiniz vakit doğrudan nerede trafik olduğunu görebiliyorsunuz. Eğer isterseniz ekranın sağ alt kısmında yuvarlak içinde yazan 'i' tuşuna basarak, burada çıkan menüden 'Trafiği Gizle' butonunu tıklayarak bu özelliği gizleyebiliyorsunuz.



Trafiğin yanı sıra trafik kazalarını ve trafiğe kapalı yolları da gerçek zamanlı olarak takip edebiliyoruz.





Tabii bu özellik sadece İstanbul'a özel değil. Edirne'den Kars'a Türkiye'nin her bölgesinde anlık olarak trafiği takip edebiliyoruz. Ek bilgi olarak Apple'ın ülkemizdeki trafik durumu için ünlü navigasyon firması TomTom ile çalıştığı bilgisini de paylaşalım.



#apple harita
#yandex navi
#google haritalar
#tomtom
#trafik uygulaması
8 yıl önce