|

100 milyon kullanıcı verisi çalındı

Popüler internet sitesi Quora, bugün kullanıcılarına bir mail göndererek 100 milyondan fazla kullanıcı bilgisinin sızdırıldığını paylaştı. Sızdırılan bilgiler arasında isim, mail adresi, IP, kullanıcı şifresi ve diğer hesap bilgileri bulunuyor.

Yeni Şafak
15:19 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 15:23 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Son yıllarda başta Facebook olmak üzere internet platformlarından milyarlarca kişiye ait veri çalındı.
Son yıllarda başta Facebook olmak üzere internet platformlarından milyarlarca kişiye ait veri çalındı.
Kullanıcıların birbirlerine veya uzmanlara soru sorup cevap aldığı global bir platform olan Quora, büyük bir sızıntı yaşadı. İnternet sitesi tarafından bugün paylaşılan mailde bazı kişisel verilerin çalındığı belirtildi. Bazı kaynaklara göre 100 milyondan fazla kişinin bu sızıntıdan etkilendiği belirtiliyor. Quora, yaptığı açıklamada “
” sözlerine yer verdi.


Quora tarafından kullanıcılara paylaşılan mailde çalınan bilgilerin; isim, mail adresi, IP, kullanıcı adı, şifreler ve hesap ayarları olduğu belirtildi. Ayrıca site üzerinden gizli verilen cevap ve oylar da ortaya çıktı.

Veri ihalinin 30 Kasım’da belirlendiği ve hala araştırıldığı açıklandı. Etkilenen kullanıcılara anında bilgilendirme yapılmış ve şifrelerini değiştirmeleri istendi. Her ihtimale karşı Quora şifrenizi, farklı platformlarda kullanıyorsanız onların da şifrelerini değiştirmeniz talep edildi.

#Quora
#Hack
#veri sızıntısı
5 yıl önce