|

2 milyondan fazla kullanıcının verileri sızdırıldı

Stylish isimli tarayıcı eklentisi Google Chrome, Firefox ve Opera’da kullanılan ve Facebook dahil birçok sitenin arayüzünü özelleştirmenize yardımcı olan bir uygulama. Fakat, 2 milyondan fazla indirilen uygulamanın kullanıcı verilerini çaldığı ortaya çıktı. Olaydan sonra uygulama Google Chrome Web Store ve Firefox Store üzerinden kaldırıldı.

Yeni Şafak
11:30 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:46 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ziyaret ettiğiniz site geçmişinizin yanında Google arama geçmişini de alan uygulama, bu bilgiler sayesinde gelir elde ediyor.
Ziyaret ettiğiniz site geçmişinizin yanında Google arama geçmişini de alan uygulama, bu bilgiler sayesinde gelir elde ediyor.

Özellikle Facebook ve Twitter akışını düzenlemek ve dağınıklığı ortadan kaldırma, sitelerin temalarını değiştirmek gibi kişiselleştirilebilir özellikler sunan Stylish isimli uygulama, 2017 Ocak ayından bu yana kullanıcıların verilerini çaldığı ortaya çıktı. Olaydan sonra uygulama Google Chrome Web Store ve Firefox Store üzerinden kaldırıldı.


Uzmanlar uyarıyor

Ocak 2017’den beri Chrome kullanıcılarından ve Mart ayından bu yana Firefox kullanıcılarının tarayıcı geçmişini toplayan uygulamanın silinmesi konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. 2 milyondan fazla kullanıcının etkilendiği olayda, yaşanabilecek herhangi bir güvenlik açığının hackerler tarafından fark edilmesi halinde büyük sorunlara yol açabileceği düşünülüyor.


Sizde Stylish isimli uygulamayı kullanıyorsanız eğer eklentiyi tarayıcınızdan kaldırmanızda yarar var. Ardından tüm sisteminize virüs taraması yaparak, iyice emin olduktan sonra bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yükleyeceğiniz tarayıcı eklentilerinin izinler dahilinde kişisel bilgilerinizi aldığını unutmayın. Bu eklentileri kurmadan önce, eklenti hakkında daha fazla bilgi edinmenizde ve gerekirse alternatif uygulamalar kullanmanızda yarar var.

#Stylish
#Google Chrome
#Chrome
#Firefox
6 yıl önce