|

2018'de vedalaştığımız teknolojiler

2018’i geride bırakırken teknolojik bazı uygulamalar ve cihazlarla da vedalaştık. Listemizde Google’ın kapatacağını açıkladığı Google Plus, Apple’ın bütçe dostu olarak çıkardığı iPhone SE ve YouTube’un rahatsız edici video açıklamaları gibi maddeler yer alıyor. İşte 2019 itibariyle uğurladığımız uygulamalar, hizmetler ve cihazlar.

Yeni Şafak
13:36 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 13:49 - 2/01/2019 Çarşamba
Diğer
Geçtiğimiz yıl kullanımı sona eren birçok uygulama ve hizmetten bazılarını listeledik.
Geçtiğimiz yıl kullanımı sona eren birçok uygulama ve hizmetten bazılarını listeledik.

2019’un başlamasıyla 2018 yılında kullanmayı bıraktığımız şeyleri de hatırlatmak istedik. 2018 yılında uğurladığımız cihazlar, işlevler, uygulamalar ve teknolojileri sizin için sıraladık.


Apple iPhone SE

iPhone SE, iPhone 6S ile birlikte 2016'da tanıtılmıştı. Bütçe dostu olmayı amaçlayan cihaz sevilse de Eylül etkinliği itibariyle sonlandırıldı ve artık satılmıyor. Alternatif olarak iki kat fiyatla satılan iPhone XR'yi tercih edebilirsiniz.


Google Plus

Google Plus aslında üç sene ayakta kalarak önemli bir işe imza attı. Ancak neredeyse kimsenin kullanmadığı sosyal ağın Nisan 2019'da kapatılacağı duyuruldu.

Google'da Sınırsız Video Depolama

Google'ın bir miktar sıkıştırma yapmasına izin verdiğinizde Google Fotoğraflar üzerinde sınırsız video depolayabiliyordunuz. Ancak 2018'in sonlarına doğru bazı kısıtlamalar getirildi ve sadece MPG, MOD, MMV, TOD, WMV, ASF, AVI, DIVX, MOV, M4V, 3GP, 3G2, MP4, M2T, M2TS, MTS ve MKV videolarının ücretsiz depolanacağı açıklandı. Diğer videolar, Google Drive kotanızdan düşecekti.


Facebook Arkadaş Listesi Beslemeleri

Bu işlev, sadece belirli grupların gönderileri arasında dolaşmanıza izin veriyordu. Ancak gereksiz şeyler arasında dolaşmanız, muhtemelen Facebook'un istediği bir şey olduğundan (reklam göstermek için) işlev kaldırıldı.


YouTube Video Ek Açıklamaları

Düşük kaliteli YouTube videolarının vazgeçilmezi olan ek açıklamaların çoğu kaldırıldı, 15 Ocak 2019 itibariyle hepsi kaldırılmış olacak.


Spotify Running

Spotify'ın bu işlevi, günlük koşunuzda şarkıları ne kadar hızlı koştuğunuza göre seçiyordu. İşlev, Şubat'ta Spotify'ın öldürdüğü çok sayıdaki işlevin arasındaki yerini aldı.

Netflix yıldız sistemi

Netflix, 2015'te platform üzerindeki şovları yıldız ile puanlama işlevi getirmişti. Bu işlev iki sene sonra yerini başparmak yukarı / aşağı işlevine bıraktı. Ağustos 2018'de bu işlev de kaldırıldı.


Telltale Games

Jurassic Park: The Game, The Walking Dead: A New Frontier, Game of Thrones gibi tanınmış oyunların sahibi olan Telltale Games, iflas başvurusu yaparak Kasım 2018'de kapandı.

Yahoo Messenger

1998'in başlarında açılan Yahoo Messenger, 2018'in ortalarında kapatılmadan önce 20 seneyi doldurmayı başardı.

#2019
#teknoloji
#yeni yıl
5 yıl önce