|

23 öğrenci tasarladı

Çek Cumhuriyeti merkezli otomobil üreticisi Skoda, yeni konsept otomobili Skoda Sunroq'ı tanıttı. Sunroq konsepti, Çek markanın destek verdiği Skoda Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından oluşturuldu. İşte 23 öğrencinin oluşturduğu ve seri üretimin olmayacağı açıklanan otomobilin özellikleri...

Yeni Şafak
13:38 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:38 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
Skoda Sunroq, Çek markanın destek verdiği 23 meslek lisesi öğrencisinden oluşan ekibin elinden çıktı.
Skoda Sunroq, Çek markanın destek verdiği 23 meslek lisesi öğrencisinden oluşan ekibin elinden çıktı.

Çek Cumhuriyeti merkezli otomobil üreticisi Skoda, yeni konsept otomobili Skoda Sunroq'ı tanıttı.

Skoda Sunroq, Çek markanın destek verdiği 23 meslek lisesi öğrencisinden oluşan ekibin elinden çıktı. Öğrenciler, şirkete ait olan Karoq SUV otomobilin üzerinde çalıştı.

Skoda Meslek Yüksekokulu'ndan 23 öğrenci, projeye Ekim 2017'de başlamıştı. Öğrenciler Sunroq ismini, Skoda'nın Karoq SUV otomobilinden ilham alarak oluşturdu. 7 farklı mesleğe sahip, mühendisler, iç-dış tasarımcılar ve pazarlamacılardan oluşan ekip, otomobili üretmek için bir araya geldi.


Milliyet’in haberine göre Öğrenciler, Karoq'un tavanını keserek ortaya cabrio bir SUV model çıkardı. Aracın iç mekanınında da değişiklik yapan ekip, arka kısımda da bazı düzenlemelerde bulundu. Tek seferlik tasarlanan Sunroq konsepti, Karoq SUV'un benzer boyutlarında üretildi.

1.5 litrelik TSI motora sahip araç 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretirken 0'dan 100 kilometreye 8.4 saniyede çıkarabiliyor. Ayrıca fonksiyonel bir konsept otomobil olmasına rağmen 195km/s'lik bir hıza sahip.

Bunun dışında ekip otomobilin merkezi fren lambasını ve bagaj kısmını yeniden tasarlayarak ortaya ilham verici bir otomobil çıktı.


Otomobilin iç mekanları, dış mekanlara uygun özel yapım çift tonlu beyaz ve kırmızı renk düzenine sahip.

Ayrıca otomobilde, kapısının altında yer alan aydınlatma ve ön tarafta ışıklandırılmış bir Skoda marka rozet bulunuyor.

Koda'nın Mleda Boleslav müzesinde sergilenecek olan bu sıradışı araç hiçbir zaman seri üretime geçmeyecek.

#Skoda
#Sunroq
#öğrenci
6 yıl önce