|

25 yıllık tecrübesini Türkiye için kullanacak

Başkan yardımcılığı koltuğunda bir Türk'ün oturduğu dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Cisco, Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonuna da yine bir Türk'ü atadı. Yeni genel müdür Ümit Cinali, sektördeki 25 yıllık tecrübesini şimdi Türkiye için kullanacak.

Melih Bayram Dede
00:00 - 5/04/2010 Pazartesi
Güncelleme: 22:24 - 4/04/2010 Pazar
Yeni Şafak
25 yıllık tecrübesini Türkiye için kullanacak
25 yıllık tecrübesini Türkiye için kullanacak

Geçtiğimiz aylarda Cisco Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Ümit Cinali, ilk kez bilişim basınıyla tanıştı. Kendisiyle geçtiğimiz Cuma günü Maslak'taki Polaris Plaza'da bulunan şirket ofisine görüştük. Uzun yıllar Amerika'da yaşayan ve burada kurduğu şirketle büyük başarılara imza atan Cinali, Cisco'nun Türkiye'de yeni bir genel müdür arayışı üzerine el sıkıştığı isim olmuş. Kendisiyle, Cisco Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla yaptığımız görüşmenin ayrıntılarına geçmeden önce, kendisinden biraz söz etmek isterim. Cinali, 1979'da Massachusetts Institute of Technology Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuş. Ardından 1981'de Harvard Business School'da MBA programını tamamlamış.


ABD'DEN CISCO İÇİN DÖNDÜ

Profesyonel iş hayatına Raychem Corporation'da Telekomünikasyon Bölümü Pazarlama Müdürü olarak başlayan ve firmada 10 yıl boyunca çeşitli yöneticilik pozisyonlarında bulunan Cinali, daha sonra Melard Technologies ve Fitlinxx firmalarında üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışmış. Ardından kurucu ortağı olduğu EXENET LCC'de, EXENET Technologies'de COO ve ardından Başkan olarak görev yaptıktan sonra, Ocak ayında Cisco Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Bilişim ve iletişim teknolojileri ve telekomünikasyon alanlarında 25 yılı aşkın tecrübesi bulunan Ümit Cinali, kariyeri boyunca Amerika, Avrupa ve Türkiye'de önemli pozisyonlarda çalışmış bir isim.


İŞ ORTAKLARI ÖNCELİKLİ

Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, öncelikli hedefinin, şirketinin ekosistemini büyütmek olduğunu belirterek, çözüm ortaklarına daha fazla ağırlık vereceğini söyledi. Ümit Cinali Cisco ailesine katılmaktan heyecan duyduğunu belirterek; “Cisco'nun vizyonu, yenilikçi yaklaşımı, kurum kültürü ve ülkelere ve toplumlara sağladığı katkılar benim için her zaman dikkat çekici olmuştur. Cisco kullanıcısı olarak edindiğim geçmiş deneyimlerin müşterilerimiz ve kanal iş ortaklarımız ile yenilikçi, etkili bilgi ve iletişim teknolojisi çözümlerinin geliştirilmesinde önem taşıyacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. Mobil bilişim, BİT konsolidasyonu ve bulut bilişim, sanallaştırma, bilgi yönetimi, tümleşik iletişim ve yönetilen hizmetler gibi iş yapış şekillerini değiştiren teknolojiler konusunda tecrübe sahibi olan Cinali, firmalara yönelik sistem ve çözümlerin geliştirilmesi ve uygulamasını yönetmiş; direkt ve satış kanalları aracılığı ile pazarlama faaliyetlerini yürütmüş bir isim.


TELEVARLIK TEKNOLOJİSİ MESAFELERİ ORTADAN KALDIRDI

Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali'nin İstanbul ve Ankara'daki bilişim basını mensuplarıyla tanışmasında, Cisco'nun TelePresence yani TeleVarlık adı verilen teknolojisi kullanıldı. Bu teknolojiyle farklı mekanlardaki kişiler aynı masa etrafında sanal olarak toplantı yapabiliyor. Yüksek kaliteli görüntü, ses ve bilgi paylaşımı özellikleri sayesinde dünyanın farklı noktalarındaki insanları sanal olarak aynı masanın etrafında toplayan TeleVarlık sistemi, gerçek zamanlı toplantılar yapılmasını sağlıyor. TelePresence sistemi, IP tabanlı görüntü, ses ve uzaktan iletişim teknoloji alanındaki yeniliklerine dayanıyor. Sistemde 3 adet 65" plazma ekran yer alıyor. Özel olarak tasarlanmış bu ekranlar sayesinde her bir tarafta 6 olmak üzere 12 kişilik özel masalar oluşturulabiliyor. Cisco TelePresence sistemi, özellikle çokuluslu şirketlerde, zorunlu olan toplantılar için mesafeleri ortadan kaldırması, sehahat masraflarından tasarruf sağlaması nedeniyle tercih ediliyor. Cisco'nun yeni hedefi bu teknolojiyi evlere taşımak ve evlerdeki televizyonlardan da görüntüşü görüşmelerin yapılmasını sağlamak.


15 BİN AKADEMİDE 1 MİLYON ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Cisco Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, Ümit Cinali'nin transferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Cisco Türkiye'nin Ümit Cinali'nin liderliğinde yeni iş modelleri ve teknolojiler hayata geçireceğine, ve pazarda daha da büyüyeceğine inancımız tam.” dedi. Terzioğlu'na göre, Türkiye'deki en önemli sorun, sektörde yeterli sayıda, yetişmiş kalifiye eleman bulmakta yaşanan güçlük. Bu nedenle Cisco, eğitim çalışmalarına öncülük ediyor ve hem lise hem de üniversitelerde öğrencilerin 'Network Akademileri' eğitimi almasını sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'yla yapılan işbirliği sonucu, liselerde bu ders seçmeli olarak alınabiliyor. Şu an 9 bine yakın öğrenci Cisco'dan internet ağları eğitimi alıyor. Benzer çalışmayı Cisco, dünyanın bir çok ülkesinde uyguluyor. Şu anda Cisco'nun dünya genelinde 15 bin akademide 1 milyon öğrencisi var.


CISCO İÇİN TÜRKİYE ÖNCELİKLİ PAZAR

Türkiye, Cisco için küresel anlamda öncelikli ve büyüme fırsatı sunan bir pazar olarak konumlanıyor. Eylül 2006'da Türkiye'de 275 milyon dolar tutarında 5 yıllık yatırım planını açıklayan Cisco, bu plan ile teknoloji yatırım inisiyatifleri geliştirilmesi ve Türkiye'nin genişbant ve eğitim, sağlık ve KOBİ'ler öncelikli olmak üzere e-dönüşüm ajandalarına destek verilmesi planlanmıştı. Plan, TOBB işbirliği ile Aralık 2008'de hayata geçirilen Cisco Girişimci Enstitüsü gibi bilgi bazlı ekonomik sistem oluşturulmasına yardımcı olacak projeleri kapsıyor.


iPAD'LE BİRLİKTE MOBİL İNTERNET TRAFİĞİ ARTACAK

Cisco Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, “Mobil cihazların oluşturduğu trafik giderek artıyor. iPhone'ların tükettiği trafik büyük bir hacme ulaştı. iPad'le birlikte, bunun daha da artmasını bekliyoruz. 2015'te her birimizin minimum internete bağlı 6 tane cihazı olacak.” şeklinde konuştu.


14 yıl önce