|

35 milyon liralık Bugatti Divo 40 adet sattı

Bugatti, 3 gün önce düzenlenen lansmanda yeni spor aracı Divo’yu tanıtmıştı. 5.8 milyon dolar değerindeki araç şimdiden 40 adet satmayı başardı.

Yeni Şafak
14:36 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bugatti Divo
Bugatti Divo

Fransız üretici Bugatti, adını Fransız yarış pilotu Alberto Divo’dan alan 1.500 beygir gücündeki Divo modelini geçtiğimiz gün ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen lansmanda gün yüzüne çıkarmıştı.

Merakla beklenen araç, tanıtıldıktan bu zamana kadar 40 adet satmayı başardı. 5.8 milyon dolar değerinde Bugatti Divo’nun teslimatları önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Bugatti’nin bir diğer spor aracı olan Chiron ile kıyaslandığında Divo’nun 34 kilogram daha hafif olarak üretilmiş. Otomobilin elektronik olarak sınırlandırılmış en yüksek hızı ise saatte 380 kilometre.

Aracın Chiron’a göre Nardo pistinde 8 saniye daha hızlı olduğunun da altını çizmek gerek. Ayrıca, Chiron ve Divo aynı 8.0 litre W16 motoru paylaşıyor.

Nardo pisti hakkında

Porsche tarafından 2012 yılında satın alında. Uzaydan görülebilen pist, 8 kilometrekareye yakın alana yayılıyor. Mülkiyet İtalyan yarımadasında neredeyse 8 kilometrekareye yakın alana yayılıyor ve 6,2 kilometrelik bir yol tutuşu pisti ve 12,5 kilometrelik yüksek hıza yönelik bir test pistini içeriyor. Hız pisti uzaydan görülebiliyor.


4 şeritten oluşan dairesel hız pistinde, en dıştaki şeritte, pistteki eğim sayesinde 240 km/s hıza kadar direksiyon düz tutularak sürülebiliyor.

#Bugatti Divo
#Chiron
6 yıl önce