|

5G iPhone için Samsung imzası gündemde

Apple’ın 5G iPhone üretimi için son olarak Samsung’la çalışması gündeme geldi. Güney Koreli teknoloji devinin önümüzdeki dönemde tanıtılacak 5G iPhone’larda imzasının olması muhtemel.

16:19 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 16:27 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Apple 5G yarışına 2020'de yetişmek için tüm üreticilerle görüşüyor.
Apple 5G yarışına 2020'de yetişmek için tüm üreticilerle görüşüyor.

Kısa bir süre önce Intel'İn telefonlar için 5G modem yongası üretmekten vazgeçtiğini öğrenmiştik Bu noktada Apple'ın nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyordu. Zira Apple'ın tanıtmaya hazırlandığı 5G iPhone'u için büyük çıkmaza gireceği açık. Apple, bir kez daha Samsung'un kapısını çaldı.

Intel'in 5G konusundaki gönülsüzlüğü neticesinde Apple olası gecikmelere karşın bir süredir alternatifleri değerlendiriyordu. 5G konusunda uzmanlaşmış şirketler arasında ise Qualcomm, Samsung ve MediaTek var. Apple’ın Qualcomm ile geçtiğimiz haftaya anlaşmaya varması direk 5G iPhone’ların hangi işlemciyi kullanacağı sorusunu getirmişti. Ibre 5G iPhone modelleri için Qualcomm’dan daha çok Samsung’a doğru kayabilir.


Samsung, kısa bir süre önce ilk 5G akıllı telefonu olan Galaxy S10 5G'yi tanıtmıştı. Bu tanıtımla Apple'dan önce davranan Samsung, şimdi de 5G iPhone için modem yongası tedariğinde bulunacak.

Bu arada önemli bir iddia: 2019'da tanıtılacak olan iPhone'ların 5G destekli olmayacağı yönünde. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, ilk 5G destekli iPhone'un 2020 yılında geleceğini söylüyor.

#Samsung
#iPhone
#Apple
5 yıl önce