|

5G teknolojisi hakkındaki gerçekler

Yakın bir gelecekte hayata geçecek olan 5G teknolojisinin hayatımızı olumlu ve olumsuz olarak etkileyeceği kaçınılmaz bir gerçek. Olumlu yönlerinin yanı sıra tehlikelerinden de bahsetmek gerekiyor. Prof. Dr. Selim Şeker, 5G teknolojisinin yaşamımızı nasıl olumsuz etkileyebileceğini Gerçek Hayat’a verdiği röportajda anlattı.

Sevda Dursun
11:15 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
5G teknolojisiyle internet bağlantısı gigabit hızına ulaşacak.
5G teknolojisiyle internet bağlantısı gigabit hızına ulaşacak.

Akıllı telefonlar ve akıllı ev aletleri artık herkes tarafından kullanılıyor. Bu elektronik cihazların radyasyon yaydığı ve sağlık için ne kadar tehlikeli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ancak tedbir konusunda fayda gözettiğimiz için yeterli önlemleri almıyoruz. Doktorlar ve bilim insanları 5G teknolojisiyle bu tehlikenin artış göstereceğini söylüyor.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojiler 5G teknolojisinin kullanılmaya başlamasıyla gerçek olacak. ‘5G Nesnelerin İnterneti ve Sağlığımız’ kitabının yazarı Prof. Dr. Selim Şeker, 5G’nin kesinleşmiş yan etkilerinin, deriye, göze, savunma sistemimize, hücre büyümesine ve organlara etki ederek kansere sebep olacağını dile getirdi.

Şeker’e göre nesnelerin interneti ayrıca uçak düşürmek, otonom araçları durdurmak veya çalıştırmak, seçim sonuçlarını etkilemek ve tıbbi cihazları uzaktan kontrol ederek cinayet işlemek gibi suçları mümkün kılabilir. 5G’nin olumsuz yönlerini ve sonsuz ihtimallerini
okuyabilirsiniz.
#Nesnelerin interneti
#5G
#internet
#gerçek hayat
5 yıl önce