|

'Adamsan silersin' dedi Elon Musk sildi

Cambridge Analytica skandalıyla beraber Facebook’a tepkiler büyümeye devam ediyor. Skandalın ortaya çıkmasından sonra başlatılan Facebook’u sil kampanyasına Elon Musk’ta katıldı. Türk takipçisinin 'Adamsan Facebook'unu silersin' mesajının üzerine Tesla ve SpaceX'in hesaplarını sildi.

Yeni Şafak
10:06 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:16 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Elon Musk
Elon Musk

Twitter’ı oldukça etkin kullanan Elon Musk, #deletefacebook kampanyasına katılarak milyonlarca takipçisi olan SpaceX ve Tesla’nın Facebook hesaplarını kapattı. Bu arada hesapların silinmediği sadece gizlendiği söylenirken, Musk Instagram hesabını kapatmayacağını açıkladı. Facebook tarafından satın alınan Instagram’ı oldukça aktif kullanan Musk, Zuckerberg’e karşı ciddi bir tavır almışa benziyor.


  • Musk Twitter'daki Türk takipçilerinin "Adamsan silersin" talebi üzerine, şirketlerinin Facebook sayfalarını dakikalar içinde sildi. SpaceX şirketinin Facebook'ta bir sayfası bulunduğunu bile bilmediğini ve yakında sileceğini söyledi. Musk "Yakında gidecek" dedi. Sayfaların silinmeden önce 2,5 milyondan fazla takipçisi vardı.



Cambridge Anayltica skandalı

Cambridge Analytica isimli araştırma şirketinin 50 milyon Facebook kullanıcısının verilerini Trump’ın başkanlık seçimleri için kullanması nedeniyle büyük bir skandal ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada büyüyen ‘Facebook’u sil’ kampanyası nedeniyle firmanın değeri bir anda 60 milyar dolar düştü.

#Facebook
#Cambridge Analtica
#Elon Musk
#Tesla
#SpaceX
6 yıl önce