|

Alman teknoloji devi iflas etti: Şirketin sonunu CEO getirdi

İnternette kurulmuş en eski elektronik ödeme sistemleri şirketi Wirecard iflas ettiğini duyurdu. 1999 yılında kurulan şirketi soruşturan denetleme kurulu 1,9 milyar euroluk bir açık bulunca bu paranın nereye gittiğini sorgulamaya başladı. Denetimin sonucunda da böyle bir paranın hiç olmadığı CEO'nun yatırımcı çekmek için şirkete hayali bir para aktardığı ortaya çıktı. Bu skandaldan sonra toparlanamayan Wirecard iflas ederken 6 bin çalışanı da işsiz kaldı.

10:01 - 26/06/2020 Cuma
Güncelleme: 10:21 - 26/06/2020 Cuma
Yeni Şafak
Wirecard
Wirecard

1999 yılında kurulan Alman teknoloji devi Wirecard'ın sonunu yatırımcı çekmek için yapılan usulsüzlük getirdi. Her şey şirketin hesaplarıyla ilgili yürütülen soruşturma ile başladı. Soruşturmada tespit edilen 1.9 milyar euronun nerede olduğunu arayan denetleme şirketi söz konusu 1,9 milyar euronun aslında hiç var olmadığı, şirket CEO'su Braun’un yatırımcıları şirkete çekmek için gelirlerde manipülasyon yaptığı da tespit edildi.

Şirketin hisseleri çakıldı

  • Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Wirecard CEO'su Markus Braun istifa etti ve gözaltına alında. Skandalın ortaya çıkması ile birlikte Wirecard'ın hisseleri çakılırken şirket toparlanamayacağı bir sürece girdi.

Paylaşılan bilgilere finans skandalının ortaya çıkmasının ardından Wirecard yüzde 87 oranında değer kaybetti.


Wirecard'ın şirket yönetimi kurumun iflas başvurusu yaptığını duyurdu. Dünya genelinde 7 binden fazla kurumsal müşteriye hizmet sunan Wirecard, 1,9 milyar euroluk finansal skandalın ardından yolun sonuna geldi.

#wirecard
#iflas
#başvurusu
4 yıl önce