|

Alman yazılım şirketi SAP Amerikan şirketini satın aldı

Almanya'nın profesyonel yazılım şirketi SAP, 8 milyar dolar nakit para karşılığında online tüketici davranışları çalışmalarında uzmanlaşmış Amerikan grubu Qualtrics International'ı satın aldığını duyurdu.

Yeni Şafak
15:37 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:40 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Her iki grubun yönetim kurulları tarafından onaylanan işlemin, 2019'un ilk yarısında sonuçlandırılması bekleniyor.
Her iki grubun yönetim kurulları tarafından onaylanan işlemin, 2019'un ilk yarısında sonuçlandırılması bekleniyor.

2014'te SAP yönetiminde, 8,3 milyar dolarlık gider yönetimi yazılımı konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan şirketi olan Concur'un satın alınmasından bu yana Müşteri İlişkileri Yönetimi'ne (CRM) yatırım dahilinde SAP tarafından yapılan en büyük satın alma bu oldu.

Timeturk’ün haberine göre Qualtics, dünya çapında 9,000 şirkete yönelik müşteri, çalışan, ürün ve marka ile ilgili incelemeleri ve verileri toplayan ve onlara gerçek zamanlı bilgi sağlayan bir şirkettir. Bill McDermott, bu satın alma işleminin Avrupa'daki yazılım üzerine çalışan rakipleri arasında büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyor. Bu satın almayla birlikte, SAP aboneliği sona eren müşterilere ilişkin geçmişe dönük verilere de sahip olacak.

Qualtrics, yazılım portföyünü güçlendirdiğini ve bulut tabanlı abonelik yazılımındaki pazar payını artırdığını gazetecilerle yaptığı bir konferans görüşmesinde açıkladı. SAP'nin rakipleri arasında Salesforce ve Oracle bulunmaktadır.

Bu anlaşma Qualtrics'in birkaç gün içinde halka arz edilmesiyle başladı. Kardeşi ve babasıyla şirketin yaklaşık yüzde 40'ına sahip olan CEO'su Ryan Smith, bir röportajda, halka arzın şirketin en az 6 milyar dolar değerinde olacağını düşündüğünü söylemişti.


Şirkete liderlik etmeye devam edecek olan Ryan Smith, ServiceNow veya Workday gibi günde 20 milyar dolar veya 30 milyar dolar değerinde olmaları gerektiğine inandığını söyledi.

Qualtrics, bu yıl 400 milyon doların üzerinde bir ciro ön görüyor ve SAP ile entegrasyondan kaynaklanabilecek olası sinerjileri hesaba katmadan % 40'ın üzerinde bir büyüme oranı bekliyor.

SAP, yeni bulut tabanlı ürünlerin karşılaştırılabilir büyüme oranlarına ulaşmasına rağmen, 2018'de toplam geliri % 7,5'ten, % 8,5'e, 25 milyardan fazla Euro'ya çıkarmayı bekliyor.

SAP, tüm Qualtrics hisselerinin ve ilgili ücretlerin satın alınmasını karşılamak için yedi milyar Euro'luk bir fon sağladı.

Her iki grubun yönetim kurulları tarafından onaylanan işlemin, 2019'un ilk yarısında sonuçlandırılması bekleniyor.

#SAP
#Qualtrics International
#Anlaşma
5 yıl önce