|

Amazon'da 'yarı zamanlı kurye' olabileceğiz!

İngilizcede 'win-win' denilen ve alınacak herhangi bir kararda, taraf olan grupların tümünün de kazançlı çıkmasını ifade eden oldukça popüler bir ifade vardır. İşte Amazon'un teklifi bu...

Yeni Şafak
14:40 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:45 - 17/06/2015 Çarşamba
Diğer

İngilizcede

'win-win'

denilen ve alınacak herhangi bir kararda, taraf olan grupların tümünün de kazançlı çıkmasını ifade eden oldukça popüler bir ifade vardır. Her ne kadar bizde

'kaybeden yok yöntemi'

diye geçse de aslında tam olarak karşıladığını söyleyemeyiz çünkü bildiğimiz gibi kaybetmemek ile kazanmak farklı şeyler.



İşte dünyanın bir numaralı internet mağazası Amazon'un uygulamaya hazırlandığı yeni kargo sistemi tam anlamıyla

win-win

'e karşılık gelen bir yenilik.



On My Way

(yoldayım, geliyorum) ismini taşıyan bu yöntemde amaç kargo teslimat sürelerini mümkün olabilecek en alt sınıra çekmek. Bunun için de uygulamaya üye olan herkes kuryelik yapabilecek.





Gördüğümüz gibi her bakımdan muazzam bir işleyiş. Amazon ekstra istihdam yapmak zorunda kalmadan kargo süresini kısaltıyor, müşteri ürününü en kısa sürede teslim alıyor ve kurye de para kazanıyor.



Henüz geliştirilme aşamasında olan projenin pilot uygulamasına önümüzdeki haftalarda başlanması bekleniyor. Çok büyük ihtimalle yakında bizim e-ticaret siteleri de benzer bir projeyi masaya yatırırlar.









#amazon
#kurye
#drone
9 yıl önce