|

Anet haber grubuna kilit

Melih Bayram Dede
00:00 - 19/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:09 - 19/02/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Anet haber grubuna kilit
Anet haber grubuna kilit

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan ve yapılan uzlaşma ile geçtiğimiz günlerde sahibi Erol Aksoy tarafından geri alınan Türkiye'nin en büyük haber grubu Anet kapatıldı.

Elektronik posta istemcileri üzerinden news.anet.net.tr adresi kullanılarak ulaşılan haber grubunun kapatılmasına gerekçe olarak, karşılaşılan hukuki sorunlar gerekçe gösterildi.

Konuyla ilgili Anet'in
adresindeki web sitesinde yapılan açıklamada Anet Haber Sunucuları'ndaki bit.pazari, alisveris.takas, hobi.dvd, hobi.dvd.dvd-r, hobi.sinema ve hobi.tvdizi kanallarına gönderilen “1. Bölge DVD satış ve takas istekleri, telif hakları bulunan DVD ve filmlerin altyazı istek ve linkleri, telif hakları bulunan ürünlerin satış ve takasları ve telif hakları bulunan ürünlerin download link isteklerini içeren mesajlar”ın hukuki açıdan sorun yaratacağına ilişkin alınan uyarıların bu sonucu doğurduğu kaydedildi.

Açıklamada “Yazılım, DVD, film, dizi gibi içeriklerin yasal telif hakkı sahipleri tarafından tarafımıza gönderilen; 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 3257 sayılı Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kanunu'na dayandırılan ihtarname dolayısı ile, 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren süresiz olarak kapatılmıştır. Şimdiye kadar gösterdiği ilgi ve paylaştığı bilgilerden ötürü tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz” denildi.


17 yıl önce