|

Apple bozuk telefondaki hatasını kabul etmedi!

Piyasadaki en pahalı telefona bile sahip olsanız Apple için fark etmiyor. Çünkü ABD’li şirket, 6 bin liradan başlayan fiyatlarla sattığı iPhone X’daki yazılım hatasını kabul etmiyor. Telefonu kullanılamaz hale getiren sorun için Apple yetkililerinin tek çözümü, kullanıcının yeni yazılım güncellemesini beklemesi...

Yeni Şafak
11:57 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD'de 999 dolardan satışa çıkan iPhone X, Türkiye'de 6.099 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
ABD'de 999 dolardan satışa çıkan iPhone X, Türkiye'de 6.099 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Piyasaya çıktığı 2007’den bu yana 1 milyar 250 milyonun üzerinde iPhone satan Apple, müşterisine verdiği değer ile biliniyordu. Fakat gerçekte öyle değilmiş...

Apple’ın son akıllı telefonu olan iPhone X’u kasım ayında satın alan Selim Coşkuner, telefonda donma problemi olduğu gerekçesiyle Apple’ın kendi merkezi olan Apple Center’a başvurdu. Günde en az 5 kere telefonu takılan kullanıcı sıkıntısını mağaza müdürüyle dahi görüştü. Fakat bu zamana kadar hep yazılımıyla övünen Apple ise, iOS işletim sisteminde sürekli donma yaşayan müşterisine ‘yapacak bir şey olmadığını’ söyledi.

6.099 ve 6.899 TL ile Türkiye’de satışa çıkan en pahalı telefon olan iPhone X’a yakışmayan yazılım hatası şu şekilde:



Görüldüğü üzere telefon, bazı uygulamalara girildiğinde takılıyor ve ekran cevap vermiyor. Ana ekrana gelip, arka plandaki uygulamaları kapatıp yeniden açtıktan sonra dahi uygulama takılıyor. Yazılımı bozuk olan iPhone X, en temel fonksiyonu olan ‘telefon’ özelliğini bile kullanıcısına kullandıramıyor.

Şanslıysanız sorun yaşamazsınız!

Gelgelelim yapılan müracaatta Apple bir sorun olduğunu kabul ediyor fakat yazılımsal problemlere müdahale edilemeyeceğini söylüyor. Bu zamana kadar 4 kere sıfırlanan ve 2-3 farklı iCloud hesabıyla giriş yapılan iPhone X, her seferinde aynı hatayı veriyor. Servis yetkilileri ise kullanıcının yeni yazılım güncellemesini beklemesi gerektiğini ve bunun 4 ay sürebileceğini ifade ediyor. Ayrıca Apple, sorunun talihsizlik olduğunu ve Selim Coşkuner isimli kullanıcıya denk geldiğini söylüyor. Yani bu sorunu yaşayıp yaşamamak Apple’a göre şans meselesi!

6 bin liranın üzerinde para verilerek satın alınan telefonda böyle can sıkıcı bir hatanın oluşması ve Apple yetkililerinin ‘yapabileceğimiz bir şey yok’ demesi, markaya duyulan güveni sarsıyor ve iPhone kullanıcıları tarafından hayal kırıklığı olarak değerlendiriliyor. Üstelik yazılımın stabil olmasıyla övünen Apple’ın, yazılımdan kaynaklı bir soruna çözüm üretememesi şaşkınlıkla karşılanıyor.


#Apple
#iPhone X
#Apple Center
6 yıl önce