|

Apple CEO'sundan Facebook ve Google hakkında ilginç açıklamalar

Apple CEO’su Tim Cook, güvenlik önlemleri bakımından Facebook ve Google’dan çok daha iyi olduklarını söyledi. Cook, Apple kullanıcılarının kişisel bilgilerinin askeri seviyede korunduğunu belirterek rakiplerine gönderme yaptı.

Yeni Şafak
13:22 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:32 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tim Cook
Tim Cook

Apple’ın güvenlik ve gizlilik önlemlerinin rakiplerine göre çok daha iyi olduğunu belirten Tim Cook, kullanıcıların bilgilerinin askeri seviyede korunduğu söyledi. Apple’ın Google ve Facebook’un aksine reklam odaklı olmadığını da ekledi. Apple’ın kullanıcı verilerini Facebook’tan elde edip, arama verilerini de Google’dan almasına rağmen çok daha güçlü bir güvenlik sistemine sahip olduğunu savunuyor.

Google arama motorları arasında en iyisi

Bir röportaj sırasında Tim Cook’a, ”Google'dan daha iyi olduğunuzu iddia ettiğiniz halde, neden onlardan veri alıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Tim Cook ise "Google arama motorları arasında en iyisi. Apple-Google ortaklığı mükemmel değil ama mükemmele en yakın oluşum." ifadelerini kullandı.

Tim Cook röportajın ileri aşamalarında kafa karıştıran ifadeler kullandı. Cook, "Apple kullanıcılarına arama motorlarında rahatça gezinmek için Safari'ye çok sayıda güvenlik önlemleri ekledi. Başardığımız şeylere bakın: Özel web tarama özelliğimiz var. Akıllı bir izleyici önizleme sistemine sahibiz. sahibiz. Kullanıcılarımız, sistemimizden memnun. Keşke tek başımıza bir arama motoruna sahip olsak. Şimdiki sistem harika değil. Bunu söyleyen ilk kişi benim." açıklamasında bulundu.

#apple
#tim cook
#google
#facebook
5 yıl önce