|

Apple Music Türkiye'de: Tüm detaylar

Apple'ın çevrimiçi müzik dinleme servisi Apple Music ülkemizde hizmete açıldı.

Yeni Şafak ve
11:08 - 5/02/2016 الجمعة
Güncelleme: 09:09 - 5/02/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Apple'ın geçen yıl Haziran ayında ilk olarak iOS ardından da Android platformuna yönelik kullanıma sunduğu çevrimiçi müzik servisi Apple Music, en nihayetinde dün gece itibarı ile Türkiye'de de hizmete girdi.



Ülkemizde işlerin bu kadar gecikmesinin sebebi tahmin edeceğimiz gibi prosedürlerin fazlalığı ve telif hakkı görüşmelerinin oldukça uzaması.







Veritabanında 30 milyona yakın parçanın yer aldığı servisin bir diğer öne çıkan özelliği de Beats 1 kanalı üzerinden 7/24 canlı müzik olanağı sunması. Bu arada Android kullanıcılarının dilerlerse favori parçalarını hafıza kartına kaydedip, çevrimdışı dinleme olanağı olduğunun da altını çizelim. Keza iOS'ta da çevrimdışı dinleyebiliyoruz ama tabii microSD olmadığından 16GB dahili hafızalı modellerde sıkıntılı. Bu arada iPhone'larda Siri ile entegre oluşu önemli bir avantaj.







Apple Music'in aylık bireysel ücreti 10 TL olarak belirlenmiş durumda. Aile kullanımı ise (6 kişi) aylık 15 TL. İlk 3 ay ücretsiz, ödeme sonrasında başlıyor. Tabii beğenmezseniz aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.



Spotify karşısında ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek. Şimdilik gördüğümüz kadarıyla yerli veritabanı oldukça kısıtlı tabii ama Spotify'ın Türkiye'ye ilk girdiği zamanla karşılaştırırsak yine de daha önde. Eski Spotify kullanıcılarının bileceği gibi Spotify Vodafone'la iş ortaklığına girmeden önce oldukça zayıftı. Velhasıl tahminimiz o ki, Apple kısa süre içerisinde arayı açar gibimize geliyor.








Apple Music Türkiye resmi sayfası

. Detaylara erişebilir, ücretsiz deneme süresini başlatabilirsiniz. Apple Music Android ise

.







#apple
#apple music
#akıllı telefon
#iphone
#android
#app store
٪d سنوات قبل