|

Apple otonom araba için görüşmeler yapıyor

ABD’li teknoloji devi Apple, geleceğin otomobili olan otonom yani sürücüsüz araç teknolojisi üzerinde uzun süredir çalışmalarına devam ediyor. Otomotiv üreticilerine karşı yeni bir hamle ile global pazarda yer almak isteyen firma, birçok firma ile görüşmeler yapıyor.

10:53 - 21/04/2019 Pazar
Güncelleme: 10:58 - 21/04/2019 Pazar
Diğer
Bazı yeni söylentilere göre Apple, otonom araç sistemleri üreten bazı şirketler ile görüşmeler yapıyor.
Bazı yeni söylentilere göre Apple, otonom araç sistemleri üreten bazı şirketler ile görüşmeler yapıyor.

Apple‘ın otonom arabalar üzerinde çalıştığına yönelik söylentiler, birkaç yıldır devam ediyor. Bu konu hakkında uzun süredir yeni bir gelişme bulunmuyordu. Ancak Reuters‘in yeni raporuna göre, Apple otonom araba hedefini hala sürdürüyor olabilir. Bazı yeni söylentilere göre Apple, otonom araç sistemleri üreten bazı şirketler ile görüşmeler yapıyor.


Apple otonom araba üzerinde çalışmalarını sürdürüyor!

Shiftdelete’in haberine göre Apple’ın üzerinde çalıştığı otonom araba için kullandığı takma isim ‘Project Titan‘ olarak da biliniyor. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan detaylara göre Apple, Titan üzerinde çalışan 190 kişiyi kovmuştu. Titan projesi uzun süredir bu tip haberlerle ortaya çıksa da, çalışmalar hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Ancak yayınlanan yeni rapora göre, Apple otonom araba için hala ısrarlı.


Ortaya çıkan yeni iddialara göre şirket, otonom araçların etraflarında neler olduğunu algılamasını sağlayan sistemleri üreten şirketler ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu şirketler ağırlıklı olarak 3D-Lidar sensörlerin üretimini yaptığı için, odak noktanın da burası olduğu düşünülüyor. Söz konusu sensörler çevredeki nesnelerin hareketlerini ve yakınlıklarını algılama konusunda önemli bir rol oynuyor. Apple’ın bu sensörleri araştırırken standartlarını yüksek tuttuğu da belirtiliyor.

Sensörler Apple’ın otonom araba konusunda ısrarcı olduğuna yönelik tek gösterge değil. Apple Titan Projesi için otonom araç geçmişi bulunan pek çok kişiyi işe aldı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan işten çıkartmalar önemli gibi gözükse de, Reuters‘e göre Apple’ın Titan için çalışan 1200’e yakın çalışanı bulunuyor. Ayrıca şu an sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmalar yürüten şirket 130.000 km kadar yol yaptı.

#Apple
#Araç
#Otonom
#Geleceğin teknolojisi
5 yıl önce