|

Apple ürünlerinin kullanım ömrü hesaplandı

Kullanıcıları tarafından dayanıklılığı ile övülen Apple ürünlerinin, ortalama kullanım süresi hesaplandı. Yapılan araştırma neticesinde ise en uzun süreli dayanan Apple ürünün Mac cihazlar olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak
11:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:10 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yapılan bu araştırma Apple ürünlerinin kullanım ömürlerine ilk somut kanıt olma özelliğine sahip.
Yapılan bu araştırma Apple ürünlerinin kullanım ömürlerine ilk somut kanıt olma özelliğine sahip.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Apple, cihaz satışlarını desteklemek için çeşitli stratejiler uyguladığı herkes tarafından biliniyor. Son olarak zaman içerisinde batarya performansı düşen cihazlarının batarya sürelerini dengelemek için cihazı yavaşlattığını açıklayan Apple, kullanıcılarını bir hayli kızdırmayı başarmıştı. Fakat buna rağmen yapılan araştırmalar gösteriyor ki Apple kullanıcıları kullandıkları cihazlardan hala memnun.


Kullandıkları Apple cihazların diğer rakiplerine nazaran daha dayanıklı olduğunu ifade eden Apple kullanıcıları, cihaza duydukları hayranlığın bu nedenden ötürü olduğunu belirtiyor. Lakin söz konusu cihazın kullanım ömrünü belirten bir somut delil bulunmuyordu. Artık Asymco analistlerinden Horace Dedlu konu hakkında somut bir delil ortaya koyarak Apple cihazların kullanım ömürlerini gözler önüne sermeyi başardı.


Yapılan araştırma son 3 yıl baz alınarak yapıldı. Bu zaman içerisinde üretilen toplam cihaz sayısından aktif kullanılan cihaz sayısı hesapladı ve bu süre zarfında emekliye ayrılan cihazların oranı bulunmuş oldu. Buradan yola çıkan Dedlu, Apple cihazların ortalama kullanım ömrünün ne kadar olduğunu ortaya çıkardı.

Bu araştırmaya göre bir Apple cihazın ortalama 4 yıl 3 Ay kullanım süresine sahip olduğunu belirten Dedlu, Ayrıca Mac ürünlerinin 4 yıl üzeri kullanım ömrü sunduğunu belirtti.

#Apple
#kullanım ömrü
#MAC
6 yıl önce