|

Apple uyardı: Kalp pili kullananlar iPhone 12'yi kalbine yakınlaştırmasın

Apple, kalp rahatsızları olanları ve kalp pili kullananları uyardı. iPhone 12'yi tercih eden kullanıcıların telefonu kalplerine çok yaklaştırmaması gerekiyor.

Yunus Emre Şahin
14:11 - 25/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 14:34 - 25/01/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 12
iPhone 12
Apple
, iPhone 12 ve beraberinde duyurulan
MagSafe aksesuarlarının
kalp pillerine yakınlaştırılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Kısa süre önce web sitesi üzerinde düzenlenen
detayları net biçimde gösteriyor. Kalp rahatsızlıkları olanların bu duruma mutlaka dikkat etmesi gerektiği de özellikle belirtiliyor.

iPhone 12 kullanıcılarını uyardı

Normal bir şekilde
iPhone kullananlar
için hiçbir sorun yok. Fakat telefonu
ceket
ya da
gömlek
cebine
konulmaması konusunda bir uyarı daha var.
Apple'ın konuyla alakalı
yaptığı tam açıklama ise şu şekilde:
  • iPhone mıknatısların yanı sıra, elektromanyetik alanlar yayan bileşenler ve telsizler içerir. Bu mıknatıslar ve elektromanyetik alanlar kalp pili ve defibrilatör gibi tıbbi aygıtlarda parazite yol açabilir.

    Tüm iPhone 12 modellerinde önceki iPhone modellerine göre daha fazla sayıda mıknatıs vardır. Ancak bu modellerin, tıbbi aygıtlarda manyetik olarak parazite yol açma konusunda önceki iPhone modellerine göre daha büyük bir risk oluşturması beklenmemektedir.Tıbbi aygıtınıza özel bilgileri edinmek ve tıbbi aygıtınızla iPhone arasında güvenli bir mesafe bırakmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktorunuza ve tıbbi aygıtın üreticisine danışın. Pek çok tıbbi aygıt türü mevcuttur. Üreticiler genelde, parazit oluşma riskini ortadan kaldırmak için aygıtlarının kablosuz veya manyetik ürünlerin yakınındayken güvenli şekilde kullanılmasına ilişkin öneriler sağlar. iPhone'un tıbbi aygıtınızda parazite yol açtığından şüpheleniyorsanız iPhone'unuzu kullanmayı durdurun.

#apple
#magsafe
#iphone 12
#iphone 12 mafsafe
3 yıl önce