|

Apple Watch 3 sayesinde hayatı kurtuldu

Apple Watch Series 3’ün hücresel versiyonu fiyatı nedeniyle gereksiz bir harcama gibi görünebilir. Ancak bir film yapımcısı bu dijital saat sayesinde hayatının kurtulduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
11:35 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:42 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Film yapımcısı John Zilles, Apple Watch 3 sayesinde kurtuldu.
Film yapımcısı John Zilles, Apple Watch 3 sayesinde kurtuldu.

Kaliforniya’da rüzgar sörfü yapan John Zilles, ayağının kaydığını ve sörf tahtasını düzeltemediğini söylüyor. Sahile doğru yüzmeye başlayan Zilles, karaya ulaşmasının iki saatten fazla süreceğini düşünerek ve bölgede köpek balıklarının olduğunu hatırlayarak, Apple Watch 3’ü sayesinde sahil güvenliği aradı. Yanlış yöne doğru giden sahil güvenlik botunu görünce tekrar arama yaparak kendisine yönlendirdi.

Zilles, yaşanan olaydan sonra Apple CEO’su Tim Cook ile iletişime geçti. Tim Cook’un kendisine ‘güvende olduğun için mutluyum’ dediği söylendi.


Sahil güvenliğin yardımı olmadan da kıyıya ulaşma ihtimali olan Zilles’in köpek balıkları ve 2 saatlik yüzme mesafesinde bu kararı vermesi çok normal. Bu tür sporlarla uğraşan kişiler yanlarında telefon taşıyamasa bile böyle bir aksesuar sayesinde tehlike anında iletişim kurabilir ve hayati tehlikeden kurtulabilir. Bu nedenle Apple Watch 3 LTE’nin başlangıç fiyatının çok olmadığını söyleyebiliriz.

Apple Watch’un birisinin hayatını kurtardığı ilk olay bu değil. Daha öncesinde kalp ritmi monitörlerinin kullanıcılara muhtemel olarak ölümcül olabilecek kalp sorunları hakkında uyardığına dair rapor edilmiş olaylar bulunuyor.

#Apple
#Watch 3
#Saat
6 yıl önce