|

Apple Watch yine hayat kurtardı

Daha önce Apple Watch’ın bir cinayeti çözdüğü ve genç bir kızın böbrek yetmezliği yaşadığını öğrendiği haberlerini sizlerle paylaşmıştık. Apple’ın beğenilen ürünlerinden Apple Watch, bu kez de meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan sürücüyü kurtarmasıyla gündeme geldi. Sürücünün sağlık ekipleriyle iletişime geçmesini sağlayan Apple Watch, genç bir çocuğun hayatını kurtardı.

Yeni Şafak
11:04 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:14 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yaşanan kazada 4 takla atan aracın görüntüsü.
Yaşanan kazada 4 takla atan aracın görüntüsü.

Olay ABD’de yaşayan Monte Goodyk isimli bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşımlarla ortaya çıktı. Oğlunun Toyota 4Runner model aracıyla kaza yaptığı olayın görüntülerini paylaşan adam, Apple’ı etiketleyerek teşekkür etti. Kaza esnasında takla atan araçtan oğlunun sağ olarak kurtarılmasını sağlayan cihazın ise kullandığı Apple'ın sevilen saati Apple Watch olduğu ortaya çıktı.

4 takla atan araçtan savrulan iPhone‘a erişemeyen yaralı genç, Apple Watch‘unu kullanarak sağlık ekipleri ve babasıyla iletişime geçmeyi başardı ve hayatı kurtuldu.


Oğlunun hayatının kurtulmasına yardımcı olan bu teknolojiyi geliştirdiği için Apple‘a teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen baba, akıllı saatlerin bu tarz durumlarda kritik öneme sahip olduğunu da belirtti.

Oğlunun 2.nesil Apple Watch kullandığını belirten baba iPhone‘un ekranının darbeler dolayısıyla kullanılamaz hale geldiğini, fakat çok uzağa fırlamamış olması sayesinde Apple Watch ile bağlantısının devam edebildiğini de ekledi.

#Apple Watch
#iPhone
#Kaza
6 yıl önce