|

Apple'dan yeni iPhone için üst düzey güvenlik teknolojisi

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone’lar güvenlik için FaceID ile beraber ‘damar tarama’ teknolojisiyle gelebilir. Bu özellik iPhone’un sahibini tanımasına yardım olacak.

Yeni Şafak
09:56 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:00 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Bu yıl tanıtılacak olan iPhone'un sızdırılan tasarımı.
Bu yıl tanıtılacak olan iPhone'un sızdırılan tasarımı.

Apple tarafından geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan patent başvurusu, kullanıcının yüzündeki damarları ön kamerayla taramaktan bahsediyordu. Bu özelliğe “subepidermal görüntüleme” ismi veriliyor. Kamera, muhtemelen kızılötesi olarak yüzünüzü tarıyor ve iPhone, patentte anlatılan işlemleri gerçekleştirerek bir tarama yapıyor.


Hatta patent başvurusu, iPhone XS'nin piyasaya sürülmesinden önce yapılmış ve işlev, iPhone XS'de bulunmuyor. Ancak böyle bir işlev, iPhone'ların güvenliğine katkıda bulunabilir.

Apple bu teknolojiyi iPhone 11'de kullanırsa, bunu ilk yapan firma olmayacak. 2019'un ortasında satışa sunulması beklenen LG G8 ThinQ'te de benzer bir teknoloji yer alacak. Firmaların yüz tanıma yerine farklı yollar aramasının nedeni, Galaxy S10 gibi bazı telefonların maske veya fotoğraflarla kandırılabilmesi. Damar görüntüsünün alınması, güvenlik sorununu azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.

#Apple
#iPhone
#FaceID
5 yıl önce