|

Atmaca, bilgisayar sektöründe

Sunny markasıyla tanınan Atmaca Grup, şimdi de bilgisayar üretimine başlıyor. Sunny ve yeni markası Woon ile bilgisayar pazarına giren Atmaca Grup her iki markasıyla da masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar üretecek.

Melih Bayram Dede
00:00 - 13/01/2008 Pazar
Güncelleme: 12:45 - 13/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
Atmaca, bilgisayar sektöründe
Atmaca, bilgisayar sektöründe

Televizyon, müzik seti ve uydu alıcısı gibi ürünler üreten ve sektörde Sunny markasıyla tanınan Atmaca Grup, şimdi de bilgisayar üretimine başlıyor. Sunny ve yeni markası Woon ile bilgisayar pazarına giren Atmaca Grup her iki markasıyla da masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, LCD PC ve tablet monitör gibi yeni ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. “Woon” marka bilgisayarlar daha profesyonel kullanıcıların, “Sunny” marka bilgisayarlar ise başlangıç seviyesindeki kullanıcıların en konforlu şekilde faydalanabilmesine yönelik tasarlandı. Atmaca Bilgisayar Teknolojileri A.Ş. her iki markasıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayarların dışında LCD PC ve Tablet PC gibi yeni ürünleriyle profesyonel kullanıcıların beklentilerini karşılamayı hedefliyor.


SEKTÖR HIZLI BÜYÜYOR

Atmaca Bilgisayar Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Yetkin Şekeroğlu, “Dünyada bilgisayar sektöründe dikine büyüyen önemli ülkeler arasında Rusya ve Türkiye var. Tüm dünya geneline baktığınızda donanımla ilgili 9 kat daha fazla büyüme görülmektedir. Bireysel kullanıcılarda yüzde 38 büyüme göze çarpmaktadır. Ve kurumsal kullanıcılar ise bireysel kullanıcı oranının 2 katı kadar yatırım yapıyor. Bilgisayar türleri arasında ise halk arasında laptop tabir edilen dizüstünün çok yüksek oranlarda büyüdüğünü görüyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl 1 milyon adet PC, 570 bin adet de notebook satışı gerçekleşti” dedi.


'TOPLAMA' İLE REKABET

Microsoft, Gigabyte, Samsung ve İntel ile tüm gerekli anlaşmaları yaptıklarını ve tüm bu iş ortaklarını ambalaj üzerinde ifşa ederek tüketici ile güven ilişkisi kurmak istediklerini belirten Şekeroğlu, halk arasında “toplama bilgisayar” olarak adlandırılan sektörle de rekabete girmiş olacaklarını söyledi.


30 MİLYON DOLAR CİRO

Atmaca Bilgisayar Teknolojileri A.Ş.'nin, bilgisayar sektöründe liderliğe oynayabilecek altyapıya sahip olduğunu ve yeni pazarlar keşfetmek istediklerini dile getiren Yetkin Şekeroğlu, yakın bölgede Balkanlar'da, Ortadoğu'da ve Türki Cumhuriyetler'de yaygınlaşmayı amaçladıklarını söyledi. 25 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Şekeroğlu, “2008 'de 30 milyon dolar ciro hedefliyoruz” dedi.

16 yıl önce