|

Audi e-tron üretim bandına girdi

Audi, tamamen elektrikli ilk SUV modeli e-tron’un üretimine başladı. 17 Eylül tarihinde tanıtılacak e-tron, Mercedes-Benz EQ C modeline rakip olacak. Audi e-tron ile ilgili detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
09:46 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 10:16 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Audi e-tron
Audi e-tron

Audi’nin ilk olarak 2015 yılındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkardığı elektrikli konsept aracı e-tron, üretilmeye başlandı. 17 Eylül tarihinde San Francisco’da düzenlenecek etkinlikle resmi olarak tanıtılacak e-tron’un yıl sonuna doğru satışa çıkması bekleniyor.

e-tron’da otomobil tarihinde ilk defa üç farklı geri kazanım modu birlikte kullanılacak

Audi'den yapılan açıklamaya göre "e-tron, enerji geri kazanımı sayesinde yüzde 30 daha uzun bir menzil sunuyor. İki adet elektrikli motor ve elektrohidrolik olarak entegre edilmiş olan fren kontrol sistemiyle gerçekleştiren e-tron’da otomobil tarihinde ilk defa üç farklı geri kazanım modu birlikte kullanılıyor."


Audi e-tron'un 300 kW’a kadar güç üreten sistemi ve tam elektrikli sürüş özelliğiyle, sıfırdan 100 km hıza 6 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşmasını sağlıyor. WLPT sürüş döngüsünde (Dünya Çapında Uyumlu Hafif Otomobil Test Prosedürü) yapılan testte otomobil tek şarjla 400 kilometreden daha uzun bir mesafeyi kat etmiş.




Asenkron motorlar

Elektrikli sürüş özelliğine sahip e-tron sadece verimliliğiyle değil performansıyla da etkilemeye devam ediyor. Sahip olduğu iki adet elektrikli motor 265 kW’lık güç ve 561 Nm tork üretirken, 60 saniyeye kadar en yüksek düzeyde performans sağlıyor. Bu sayede otomobil hiçbir güç kaybı yaşamaksızın sıfırdan 200 km/s’lik elektronik olarak sınırlandırılmış azami hızına art arda birçok kez çıkabiliyor.


Maksimum tahrik torkunu anında sunan otomobil, bu güçlü torku korumaya devam ediyor. Sürücü, seçici kolu D’den S’ye getirip sağda yer alan vites değiştirme kulakçığını kendine doğru tamamen çektiğinde “Boost” modunu etkinleştirebiliyor ve otomobil sekiz saniye boyunca maksimum güç sunuyor.


Bu mod etkinleştirildiğinde sistem 300 kW’lık bir güç çıkışı ve 664 Nm tork sunuyor. Audi e-tron prototipi sıfırdan 100 km/s’e altı saniyeden kısa bir sürede hızlanabiliyor.




#Audi e-tron
#Mercedes EQ C
#SUV
6 yıl önce