|

Bakan Selçuk'tan Momo açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son dönemlerde çocukların intiharına sebep olan Momo ve Mavi Balina gibi sanal tehditlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Mavi Balina ya da Momo gibi çeşitli oyun tabir edilen yazılımlar aslında bir oyun değildir. Bunlar çeşitli kişilerin, kuruluşların gençler ve çocuklar üzerinde uyguladığı bir siber saldırıdır" dedi.

15:44 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:50 - 10/04/2019 Çarşamba
AA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Sanal dünyadaki tehditler haline gelen Mavi Balina ve Momo büyük tehlikeler arz ediyor. Son günlerde arka arkaya meydana gelen intihar vakalarında bu oyunların izine rastlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu sanal tehditler için önlemlerin alınacağını dile getirdi.

Bakan Selçuk konu hakkında şunları söyledi:

"Mavi Balina ve Momo gibi sanal tehditler Son günlerde toplumumuzun dikkatini çekecek şekilde maalesef bazı üzücü olaylarla karşılaşmış bulunuyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarımızla birlikte başlattığımız bazı çalışmalar var, zamanı gelince kamuoyu ile paylaşacağız. Mavi Balina ya da Momo gibi çeşitli oyun tabir edilen yazılımlar aslında bir oyun değildir. Bunlar çeşitli kişilerin, kuruluşların gençler ve çocuklar üzerinde uyguladığı bir siber saldırıdır."

#Mavi Balina
#Momo
#Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
5 yıl önce