|

BiP Grönland'de bile kullanılıyor

Turkcell'in yerli ve milli mesajlaşma uygulaması BiP, küresel olarak başarıya adım adım ilerliyor. Şirketin Genel Müdürü Terzioğlu, BiP'in bir ülkede daha indirildiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Dünyanın en az nüfusa sahip bölgelerinden olan Grönland'da bir kişi BiP indirdi.

Yeni Şafak
13:12 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:35 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
BiP'in dünya genelinde 26 milyon kullanıcısı bulunuyor.
BiP'in dünya genelinde 26 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Türk mühendislerin yazdığı BiP, Türkiye başta olmak üzere 182 ülkede 26 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, popüler mesajlaşma uygulamasının artık Grönland’da da bir kullanıcısı olduğunu sosyal medyadan paylaştı.

Terzioğlu, "Güzel bir gün olsun Türkiye. Antartika’da Bip’li sayısı 6 dan 7 ye çıktı, Grönland’da da artık 1 Bip’li var :)" tweetiyle bu gelişmeyi duyurdu.



  • Grönland nerede?

    Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Antarktika'da bulunan büyük bir buz kütlesiyle kaplı Grönland, Danimarka'ya bağlı özerk bir bölge. Buz örtüsüyle kaplı olan bölge, dünyanın en seyrek nüfusa sahip olmasıyla biliniyor.


Hedef 3 yıl içinde 1 milyar kullanıcı

Turkcell’in tamamen yerli ve milli imkanlarla ürettiği BiP, muadillerine göre çok daha farklı ve dikkat çeken özelliklere sahip. Terzioğlu, küresel çapta başarı yakalayan BiP ve diğer uygulamalarla ilgili hedeflerinin 3 yıl içinde 1 milyar kullanıcı olduğunu söylemişti.

İşte BiP ile yapabilecekleriniz:

  1. Grup Görüntülü Görüşme: Mesajlaşma uygulamalarında bir ilk olan Grup Görüntülü Görüşme özelliği ile 6 kişi aynı anda HD kalitede görüntülü olarak görüşme yapabiliyor.
  2. Cepten Cebe Hızlı ve Kolay Para Transferi: Mesaj yazmak kadar kolay ve hızlı para transferi. iBAN ya da hesap numarasına gerek duymadan sadece telefon numarasıyla para gönderilebiliyor.
  3. İkinci Numaram BiP’te Servisi: BiP’e tanımlanan ikinci numara ile BiP üzerinden arama yapılabiliyor, aramalar karşılanıp SMS’ler alınabiliyor. Böylece çift telefon taşıma derdi sona eriyor. Sabit numaralar da bu servisten yararlanabiliyor. Dileyen BiP üzerinden evdeki sabit hat numarası üzerinden arama yapabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız da yabancı operatör hattı ile Turkcell hattını aynı cihazda BiP üzerinden kullanamaya devam ediyor.
  4. BiP ’ten Her Yöne Arama: BiP üzerinden her yöne arama yapabiliyor, uçakta veya metroda bile Wi-Fi hattına bağlanarak Turkcell şebekesi üzerinden arama yapabiliyorsunuz.
  5. Anlık Karşılıklı Takip Etme: Takip Et özelliğiyle, takip isteği yollanan kişinin nerede olduğunu anlık olarak görüntüleyebilme olanağı sağlayan BiP sayesinde kafa karıştıran yol tarifleri tarihe karışıyor. Bu özellik, rakip uygulamalardan 1,5 yıl önce ilk olarak BiP’te hizmete sunuldu. Karşılıklı takip etme özelliği 4 saate kadar aktif halde tutulabiliyor. Ayrıca takip edilen kişinin kat ettiği rota da harita üzerinde görülebiliyor. Aynı zamanda BasKonuş özelliği ile de takip etme esnasında iletişim kurmaya devam etmek de mümkün.
  6. BiP Game ile Oyun Oyna: Çok sayıda eğlenceli oyunun yer aldığı bu platform üzerinde ayda 1,7 milyon kullanıcı oyun oynuyor.
  7. BiP Web: Bilgisayar klavyenizle web’den hızlı ve kolay mesajlaşma mümkün.
  8. Sürpriz Nokta: Kullanıcıların konumuna göre farklı faydalar sunan, yaklaşık 4,5 milyon kullanıcılı yepyeni eğlence platformu.
  9. Faks Gönder: Akıllı Faks özelliği sayesinde banka, kamu ya da özel kurumlara talimat veya dilekçe iletmek gerektiğinde ve imzalı doküman gönderilmesi durumunda faks göndermek çok daha kolay hale geliyor.
#Turkcell
#BiP
#Grönland
#Kaan Terzioğlu
5 yıl önce