|

Bitcoin ile Rolls-Royce satışı başladı

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce Bitcoin ile araç satışına başladı. Bitcoin’deki yükselişe ilgi duyduğunu açıklayan Rolls-Royce’un sahibi bugün 55 Bitcoin’e bir Rolls-Royce sahibi olunabileceğini ifade etti.

Yeni Şafak
17:12 - 7/09/2018 Cuma
Diğer
55 adet Bitcoin'e bir Rolls-Royce  sahibi olabilirsiniz.
55 adet Bitcoin'e bir Rolls-Royce sahibi olabilirsiniz.

Bitcoin endüstrinin içerisinde kendine yer bulmaya devam ediyor. Kripto para birimi geçtiğimiz Aralık ayında zirveye çıkıp neredeyse 20.000$'a kadar yükselmişti. Bu para birimini kabul eden pek çok servis ve hizmet platformu da bulunuyordu. Şimdilerde Houston'da bulunan bir Rolls-Royce bayisi, Bitcoin'i ödeme olarak kabul etmeye başladı. Bu durum kendisini Bitcoin'i kabul eden ilk bayi yapmasa da ilk 'Rolls-Royce' bayisi yapıyor.


Motor1'de yer alan habere göre bayinin sahibi Tilman Fertitta TheStreet'e: "Bitcoin'in yükselişi dikkatimi çekti. Lüks otomobil bayisi olduğumuz için her zaman alıcılarımızın en rahat satın alma şeklini seçmelerini isteriz. Bu ortaklık dünyanın her yerindeki bitcoin zenginlerinin hızlı ve güvenli olarak Rolls-Royce'larına kavuşmasını sağlayacak.


Bitcoin'in şu anki değeri 6429$ yani 350.000$'lık bir Rolls-Royce alabilmek için 55 adet bitcoin'iniz olması yeterli. Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayından beri Bitcoin'in düşüşte olduğunu ve değerinin yarısını kaybettiğini belirtelim. Bayi satış işlerini BitPay üzerinden yapacak.


BitPay yöneticisi Sonny Singh: "İnsanların yüksek meblağları Bitcoin ile ödemek istediğini fark ettik zira böylesi çok daha kolay. Bu ortaklık lüks araçlara olan talebin artmasını sağlayacak. Tilman ile ortaklık yaptığımız için çok heyecanlıyız."


Kripto para birimi ortaya çıktığından beri lüks araçlar bu yöntemlerle satılıyor. Örneğin geçtiğimiz sene birileri McLaren 720S'ini 25 bitcoin karşılığında satılığa çıkarmıştı. Sene başında ise Bugatti Chiron ve Pagani Huayra ödemelerini bitcoin ile yapan bir bayi tanıtılmıştı.


Eğer yeterli bitcoin'iniz varsa ve bir Rolls-Royce bakıyorsanız Houston ilk adresiniz olabilir. Tabi hızlı olmakta fayda var zira değerler hızlıca düşmeye devam ediyor.


#Rolls-Royce
#Bitcon
#Kripto para
6 yıl önce