|

Bitcoin madenciliği için Starbucks'ın Wi-Fİ ağını hackledi

Arjantin’de bilgisayar korsanları Bitcoin kazanmak için ilginç bir yola başvurdu. Bir Starbucks şubesinin Wi-Fi ağını hackleyerek müşterilerin bilgisayarları üzerinden Bitcoin madenciliği yaptılar.

Yeni Şafak
13:23 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:20 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hackerlar, Starbucks'ın ücretsiz Wi-Fi ağını Bitcoin madenciliği için kullandı.
Hackerlar, Starbucks'ın ücretsiz Wi-Fi ağını Bitcoin madenciliği için kullandı.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleşen olay Stensul firmasının CEO’su Noah Dinkin tarafından farkedildi. Dinkin’in tweetine cevap veren Starbucks firması olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü ve açığın kapatılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bitcoin madenciliği yapmak için müşterilerin bilgisayarlarının kullanılması üzerine büyük tepkiler alan Starbucks, olayın sadece bir şubede gerçekleştiğini ve Wi-Fi ağlarının mağaza kontrolünde olmadığını belirtti.


Hackerların, Bitcoin madenciliği için hedef aldığı tek kurum Starbucks değil. Wyre isimli para transferi şirketinin CEO’su Michael Dunworth, bilgisayar korsanlarının neden başka siteleri hacklediğini açıkladı. Bitcoin madenciliği yapabilmek için yoğun işlemci gücü gerektiği ve daha fazla bilgisayarın kazancı katlayacağını söyleyen Dunworth, Subaru ve UFC firmalarının da önceden benzer olaylarla karşılaştığını söyledi.

#Starbucks
#Wi-Fİ
#Bitcoin
6 yıl önce