|

Bitcoin madenciliğiyle bitki yetiştiriyor

Kanada’nın Manitoba şehrinde yaşayan girişimci 1,850 metrekarelik bir alanda yer alan 30 kripto para madenciliği teçhizatının ürettiği enerjiyi binanın içine yayarak bitki ve balık üretiyor.

Yeni Şafak
14:33 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 14:46 - 14/01/2018 Pazar
Diğer
Bitcoin madenciliği için kullanılan cihazlar.
Bitcoin madenciliği için kullanılan cihazlar.

Kanada'da Bruce Hardy isimli girişimci 1850 metrekarelik bir alanda bitcoin madenciliği yapıyor. Kriptopara madenciliği için kullandığı cihazların ürettiği enerjiyi binadaki bitki ve akvaryumlara aktararak balık ve bitki üretimi gerçekleştiriyor.

Binanın ilk katında yaklaşık 800 adet alabalık ve topraksız bitki üretimi yapan Hardy, kurduğu aquaponik sistemle balıkların yoğun nitrat içeren atık sularını bitkilerini gübrelemek için kullanıyor.


Yaklaşık iki yıldır kripto para madenciliği yapan Hardy, ilk zamanlarda teçhizatını soğutmak için büyük ölçekli klimalar kullandığını ancak daha sonra açığa çıkan ısı enerjisinin tarımsal üretimde kullanılabileceğini fark ettiğini söylüyor.

Bitcoin kullanarak bitki üretti

Hardy’nin projesini destekleyen Köy Meclis Başkanı Dwayne Clark, “Şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla topluluğun yararına bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.


Hürriyet'in haberine göre Hardy projenin hala emekleme aşamasında olduğunu ve yaşadığı yerin sadece çeyreğini kriptopara madenciliği ve aquaponic sistemden oluştuğunu söylüyor. Çinli yatırımcılar ve Avustralyalı araştırmacıların projeyle ilgilendiklerini ve projesini büyütmeyi planladığını duyurdu.

  • Kanada’nın Manitoba gibi bölgeleri ucuz ve bol hidroenerjisi sayesinde kriptopara madenciliği yapan şirketler için cazibe merkezi haline gelirken, Hardy, “Hidroenerji buradaki en büyük varlığımız. Enerjimizi burada kullanarak katma değer yaratabilirsek harika işler başarabiliriz” dedi.

Ucuz enerji yanısıra, Manitoba, Kuzey Amerika’nın en soğuk büyük yerleşim yerlerinden biri olması sebebiyle de kriptopara madenciliği yapan büyük şirketlerin dikkatini çekiyor.

#Kripto para
#Balık
#Bitcoin
#madencilik
6 yıl önce
default-profile-img