|

BMW iNext: Hem elektrikli hem sürücüsüz!

Alman otomobil devi 4 sene içinde gelmiş geçmiş 'en akıllı' otomobili üretmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak ve
11:51 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya devi otomobil üreticisi BMW, geleceğe yönelik otomobil çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Vision Next 100 konseptini tanıtan Alman otomobil devinin yeni hedefi, otonom yani sürücüsüz otomobil üretmek.



BMW, elektrikli ve sürücüsüz otomobil teknolojilerini bir çatı altında topladığı Project i 2.0'ı

BMW mühendisleri, gelmiş geçmiş en başarılı sürücüsüz otomobil deneyimini üreteceklerini iddia ediyor. Projenin en önemli aracı olarak gösterilen iNext (eski adıyla next-gen) otonom araçlar için yeni standartlar belirleyecek gibi görünüyor. BMW bu yenilikleri harita, sensör ve bağlantı özelliklerini geliştirerek sağlayacak.





Alman otomobil devi iNext'i 2020'den önce gün yüzüne çıkarmayacak. BMW bu 4 yıllık süreçte öyle bir araç üretmek istiyor ki; hem piyasadaki en iyi elektrikli araç olan Tesla Model S'i tahtından indirecek, hem de kusursuz bir sürücüsüz otomobil deneyimi sunacak. Bildiğimiz gibi Google ve Ford'un otonom araç alanında çalışmaları son sürat devam ediyor.





Tabii BMW 2020'ye kadar geçen süreçte sadece iNext üzerine eğilmeyecek. Planlar arasında hibrit i3'ün bataryasında iyileştirmeye gidilerek, menzilin arttırılması da var. Ayrıca 2018 yılı için üstü açık i8 hibrit piyasaya sürmek de yine hedefler arasında.



Diğer taraftan Cooper modeliyle ünlü Mini markasının da BMW bünyesinde olduğunu biliyoruz. Alman otomobil devi, gelecek yıllarda hibrit motora sahip bir Mini Cooper üretmeyi de hedefliyor. Lakin önceliğin BMW'lerde olduğunu vurgulayalım.





#bmw
#inext
#next-gen
#vision next 100
#project i 2.0
8 yıl önce