|

Bu sitelerden verilerinizi silemiyorsunuz

Bazı internet siteleri ve sosyal medya platformları kişisel verilerinizi silmenize izin vermiyor. Facebook’un Cambridge Analytica skandalından sonra veri ihlalleriyle ilgili haberler ardı arkasına gelmeye başladı. Verilerinizi silmek isteseniz dahi bunu yapamadığınız şirketleri sizin için listeledik.

Yeni Şafak
09:53 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 5/04/2018 Perşembe
Diğer
. Secured.fyi adlı siber güvenlik kuruluşunun yayınladığı "Naughty List (Yaramaz Listesi)" adlı araştırma sonuçları ile hangi online hizmetlerin bu konuda ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor.
. Secured.fyi adlı siber güvenlik kuruluşunun yayınladığı "Naughty List (Yaramaz Listesi)" adlı araştırma sonuçları ile hangi online hizmetlerin bu konuda ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Facebook’un veri ihlali skandalı, dünya çapında bir çok online kullanıcının eriştiği hizmetler konusunda tedirgin olmasına sebep oldu. Hangi internet sitesi veya sosyal medya platformunun hakkımızda ne tür veriler sakladığını öğrendiğimizde aklımıza ilk gelen çözüm, bu verilerin silinmesini talep etmek oluyor. Ancak birçok büyük şirket, verilerimizin silinmesine bile izin vermiyor.


Bazı şirketler silinen hesabımızla birlikte verilerimizi de silerken, bazıları hesabımızı kapatmayı bile zor hale getiriyor. Secured.fyi adlı siber güvenlik kuruluşunun yayınladığı "Naughty List (Yaramaz Listesi)" adlı araştırma sonuçları ile hangi online hizmetlerin bu konuda ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor.

Facebook'un bu listede birinci sırada olmaması şaşırtıcı, bu onur LinkedIn'e ait. LinkedIn sadece hesabınızı silmenize izin vermemekle kalmıyor, ayrıca Cookie’ler ile izinizi sürüyor. Facebook'un en azından zor da olsa hesap silme olanağı tanıması onu LinkedIn'den nispeten daha iyi yapıyor. Ancak kötünün iyisi olmak pek de bir anlam ifade etmiyor olabilir.

#Facebook
#İnternet sitesi
#Sosyal medya
6 yıl önce