|

Cambridge Analytica skandalı Facebook'a 5 milyar dolara patladı

Uzmanlar, Facebook’un Cambridge Analytica skandalından dolayı 5 milyar dolar cezaya çarptırılabileceğini iddia ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu, sosyal medya devinin rıza hükmünü çiğnediğini ve günlük 40 bin dolardan toplamda 5 milyar dolarlık bir cezanın söz konusu olabileceği söyleniyor.

Yeni Şafak
13:44 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 14:00 - 10/07/2018 Salı
Diğer
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Cambridge Analytica adlı şirketin Facebook üzerinden topladığı anket verilerinde, ankete katılan kullanıcıların yanı sıra, arkadaşlarının da kritik verilerinin alındığı ortaya çıktığında Facebook ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı.

Hâlen CEO görevini sürdüren Facebook kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg, ABD senatosuna ve Federal Ticaret Komisyonu'na ifade verdi.

Facebook, skandal sonrasında gazeteye ilan vererek özür dilemişti.

Habertürk’ün haberinde göre FTC'de birkaç ay önce başlayan soruşturmanın bu yılın son çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor. Miller, soruşturmanın Facebook için rekor bir cezayla kapacanağı görüşünde. Ancak bu durumun Facebook'u ne kadar etkileyeceğinden emin değil, zira şirketin 45 milyar dolarlık nakit rezervi bulunuyor.

Facebook'u sadece ABD Federal Ticaret Komisyonu soruşturmuyor. Konuyu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD Adalet Bakanlığı da takip ediyor. Bunlardan SEC'nin hissedarlara karşı bu olayın doğurduğu yükümlülük üzerine karar vereceği biliniyor.

#Facebook
#Cambridge Analytica
#Skandal
6 yıl önce