|

Çentik küçülüyor

Apple yeni dönemde, iPhone X’te büyük eleştiri alan çentiği küçültmeyi planlıyor. Truedepth sensörü ile ön kamerayı birleştirmeyi düşünen teknoloji lideri, bu sayede ekrana daha fazla yer açmayı planlıyor.

Yeni Şafak
11:16 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Teknoloji devi Apple henüz kameraları nasıl birleştireceğini bilmiyor.
Teknoloji devi Apple henüz kameraları nasıl birleştireceğini bilmiyor.

Apple’ın iPhone X cihazının tasarımında kullandığı çentik kullanıcıları tarafından büyük eleştirilere maruz kaldı. bu eleştirileri dikkate almış olsa gerek ki teknoloji devi yeni dönemde bu sorunun üzerine düşeceği belirtiliyor.

ETNews’un haberine göre Teknoloji devi, çentikte bulunan Truedepth kamerasını ön kamera ile birleştirmeyi planlıyor. Bu sayede çentikte bir kamerayı daha kaldırarak çentiği küçültme imkanına sahip olacak.


İfade edilene göre bu teknoloji Apple’ın nasıl gerçekleştireceği henüz bilinmiyor. Çünkü Truedepth kamerasının içerisinde kızılötesi kamera, ışık projektörü, nokta projektörü ve ortam ışığı sensörü gibi birçok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Bu teknolojilerin bütünü ise Face ID teknolojinin ortaya çıkmasına, kişisel yüz haritasının çıkarılmasına yardımcı oluyor. Apple ise bunca teknolojiyi henüz ön kameranın içerisine yerleştirmenin çalışmalarını yapıyor.

Belirtilen bu ifadeye bakıldığında Apple’ın önümüzdeki dönemde de yüz tanıma sistemini kullanacağı anlaşılıyor. Zira Face ID teknolojisini iPad ve Mac bilgisayarlara getirmeyi planlayan ABD’li teknoloji devi, kullanıcılarına uzun bir süre daha yüz tanıma teknolojisini geliştirerek sunacak gibi görünüyor.

#Apple
#iPhone X
#Çentik
6 yıl önce