|

CIA’in Instagram hesabı açılıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı veya yaygın bilinen kısaltmasıyla CIA resmi Instagramhesabını yakında faaliyete geçireceğini açıkladı. Direktör Gina Haspel, hesabın kurulumu sırasında Instagram ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

15:23 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:28 - 24/04/2019 Çarşamba
Diğer
 Facebook ve Twitter’ın ardından Instagram da CIA’in yetenek avcılığı yaptığı platformlar arasına eklenecek.
Facebook ve Twitter’ın ardından Instagram da CIA’in yetenek avcılığı yaptığı platformlar arasına eklenecek.

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Alabama eyaletindeki Auburn Üniversitesi’nde konuşan Haspel, CIA’in yakında Instagram’da boy göstereceğini belirtti. Uzun süredir Facebook ve Twitter hesabı bulunan teşkilat, bu hesaplar aracılığıyla genç yetenekleri bünyesine katmaya çalışıyor. Facebook ve Twitter’ın ardından Instagram da CIA’in yetenek avcılığı yaptığı platformlar arasına eklenecek.


Teknoblog'un haberine göre gelen bir soru üzerine “Tabii ki CIA’in bir Twitter hesabı var” yanıtını veren Haspel, “Halkla ilişkiler ofisimiz şimdi de Instagram hesabımızı kurmak üzere çalışıyor” dedi. Hesabın ne zaman açılacağı konusunda şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil. CIA tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise CIA’in hesabın hazırlığı için Instagram’la birlikte çalışıldığı bir kez daha hatırlatıldı.

CIA hesabı açan ilk federal Amerikan kurumu değil. Daha öncesinde de FBI ve TSA gibi kurumlar Instagram hesabı açmıştı. FBI ve TSA’in sosyal medya faaliyetlerinin CIA’e kıyasla biraz daha sıkıcı olduğunu söylemek gerekiyor.

#CIA
#Instagram
#Sosyal medya
5 yıl önce