|

Çocuklara kısıtlama geliyor

Dünyanın en yüksek gelire sahip oyun yayıncısı olan Tencent Holdings, Çin'de başlattığı sistem ile gerçek isim doğrulaması yaparak oyunlara erişimi kısıtlayacak. Tencent, Çin hükümetinin oyunlar üzerine yaptığı çağrı sonrasında çocukları tespit etmek için geliştirdiği doğrulama sistemini ve bağımlılık karşıtı uygulamasını tanıttı.

Yeni Şafak
15:23 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:25 - 6/09/2018 Perşembe
Diğer
Çocukların oyun sürelerine kısıtlama getiriliyor.
Çocukların oyun sürelerine kısıtlama getiriliyor.

Bu ayın ortasında devreye alınması beklenen sistem, Honour of Kings adlı yeni oyun ile oyun severlerin karşısına çıkacak. Oyun kamu güvenliğiyle ilgili kurumundan gelen verilerle oyuna girilen isimleri karşılaştırarak, yaş sınırının altındaki çocukları bağımlılık önleme sistemine ekleyecek.

Haberturk’ün haberine göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, oyun oynayan çocukların göz sağlığıyla ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini söylemişti. Ağustosta bir haber ajansına konuşan Cinping, küçük çocuklar arasında miyopun yaygınlaştığını belirtmişti.

Çin'de oyunlar konusundaki bir başka önemli gelişme ise martta yaşandı. Düzenleyici kuruluşu üçe bölen Çin hükümeti, basın, film, radyo ve TV için çalışmaları başlatırken, oyunların yayına alınması için gereken onayları da durdurmuştu.


Tencent'in Honour of Kings ile duyuracağı yaş kontrolü başarılı olursa, şirketin diğer oyunlarında da geçerli olacak. Bağımlılık önleme sistemi ise 12 yaşın altındakiler için günde 1 saat, 12-18 yaş arasındakiler içinse 2 saate kadar sınırlama getiriyor.

Buna ek olarak, çocuğun yapabileceği harcama da bir uyarı sistemine bağlanıyor. Aylık harcama miktarı 300 yuanı (yaklaşık 290 TL) geçince, ebevynler bilgilendiriliyor.

#Tencent
#Oyun
#Süre kısıtlaması
6 yıl önce