|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli yazılımla siber saldırıyı engelledik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Hudutlarımızın korunmasına gösterdiğimiz hassasiyetleri verilerimizi korumak için de göstermek zorundayız. Geliştirdiğimiz Ahtapot yazılımı bir kuvvet komutanlığına yapılan saldırıyı başarıyla engelledi ve NATO tatbikatına dahil edildi" dedi.

Yeni Şafak
15:29 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:35 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye artık bilimsel araştırmalarda sınır tanımıyor. Uzaydan kutuplara kadar her noktada çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Hudutlarımızın korunmasına gösterdiğimiz hassasiyeti ülkemizin ürettiği verilerin korunmasına aynen göstermek durumundayız. Bugün siber saldırılar ve açıklar, devletin güvenliği ile kişi mahremiyetini ihlal eden en büyük tehditlerdendir" ifadesini kullandı.

Uzay ajansını kurduk ve Geliştirdiğimiz 'Ahtapot' yazılımı siber saldırıyı engelledi

Erdoğan, "Geliştirdiğimiz 'Ahtapot' yazılımı, bir kuvvet komutanlığımızın karargahına yapılan siber saldırıyı başarıyla engelledi ve gerçekleşecek bir NATO tatbikatına dahil edildi" diye konuştu.

Erdoğan, "Bir hayali gerçekleştirip Uzay Ajansı'nı kurduk. Ülkemizi uzay araştırmaları ve teknolojisinde süper lige taşıyacak tarihi bir adım attık" şeklinde konuştu.



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#TÜBİTAK
#TÜBA
#yerli yazılım
5 yıl önce