|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'elektronik para' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektronik paraya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sıcak bakıyoruz, bu para birimiyle ticaret yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:55 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:25 - 30/07/2018 Pazartesi
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS ziyareti sırasında kendisine yöneltilen elektronik para birimi hakkındaki soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS ziyareti sırasında kendisine yöneltilen elektronik para birimi hakkındaki soruları yanıtladı.

Son dönemlerin popüler para birimlerinden olan elektronik paralar, kişilerin olduğu kadar ülke yönetimlerinin de dikkatini çekiyor. Bu noktada ülkemiz de elektronik para birimi ile ticaret yapmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS ziyareti sırasında kendisine yöneltilen elektronik para birimi hakkındaki sorulara, Türkiye ile Rusya arasında ortak elektronik para düşüncelerinin mevcut olduğunu belirtti.


Webtekno’nun haberine göre iki ülke olarak kapsamlı şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdoğan, başka ülke başkanlarının da elektronik paraya olumlu baktıklarını açıkladı. Turizm alanında kullanılması düşünülen elektronik paralar, turistlerin ülkemize gezmeye geldiklerinde elektronik paraları kullanmasını mümkün kılacak.

Şu an için olayın iç hatları ve gidişatı belli olmamak ile birlikte, kullanılacak ortak bir para biriminin bizlere yarar sağlayacağını söyleyebiliriz. Elektronik para birimlerinin yaygınlaşması ve duyulan güvenin artması ise muhtemelen ilerde karşımıza daha fazla elektronik paranın çıkmasına sebep olacaktır.

#Kripto para
#elektronik para
#Bitcoin
6 yıl önce