|

Dakikada 30 milyon WhatsApp mesajı!

Apple ve YouTube'ın anlık verilerini ortaya çıkaran 'everyseconds', sistemine Facebook ve McDonald's'ı da ekledi. Anlık veriler doğrultusunda dünya çapında dakikada 30 milyon WhatsApp mesajının gönderildiği ortaya çıktı. Ayrıca McDonald's'ın satış rakamları da hayli yüksek...

Yeni Şafak
10:39 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:41 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Yaklaşık 2,5 yıl önce Facebook'a satılan WhatsApp, dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması.
Yaklaşık 2,5 yıl önce Facebook'a satılan WhatsApp, dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması.

Geride bıraktığımız haftalarda, 'everysecond' isimli sitenin Apple ve YouTube'a dair anlık verileri yayınladığını belirtmiştik. Bu veriler doğrultusunda saniyede 6 iPhone satıldığını ve Apple'ın 1 dakika içinde 390 bin doların üzerinde gelir elde ettiğini öğrenmiştik. YouTube'a göz attığımızda ise dakikada yaklaşık 2,8 milyon videonun izlendiğini görmüştük.





Yine aynı haberde, gelecek zaman içinde birçok dünya devinin anlık rakamlarını görüntüleyebileceğimizin altını çizmiştik. İşte bu site şimdi de bünyesine sosyal ağ devi Facebook ve ünlü fastfood zinciri McDonald's'ın verilerini ekledi. Ortaya çıkan veriler hayli dikkat çekici…





Yukarıdaki fotoğrafta Facebook'un anlık verilerini görüyoruz. Buna göre Facebook'ta 1 dakika içinde 3,125,000 beğeni yapılıyor. Yine aynı sürede 293 bin durum güncellemesi yapılırken, 243 bin de fotoğraf paylaşıldığını görüyoruz.



Aynı sistem üzerinde WhatsApp'ın da verileri yer alıyor. Zira bildiğimiz üzere WhatsApp, 2,5 yıl önce Facebook'a satılmıştı. Söz konusu verilere göre dakikada yaklaşık 30 milyon WhatsApp mesajının atıldığını görüyoruz. Yine WhatsApp üzerinden dakikada 1,1 milyonu aşkın fotoğraf gönderilirken, yaklaşık 140 bin de video paylaşımı yapılıyor.



Tüm bu verileri göz önünde bulundurduğumuzda, teknoloji devi bu site ve uygulamaların altyapılarının ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz.





McDonald's'a baktığımızda ise dünya çapında fastfoodun ne denli çok tüketildiği dikkat çekiyor. Sistemde, dakikada 48 bin müşterinin McDonald's'tan alışveriş yaptığı görünüyor. Bu süre içinde 4 bin 500 hamburger satılırken, 2 bin 800 kilo da patates kızartması satılıyor. Tabii McDonald's'ın haricinde daha çok sayıda fastfood zinciri olduğunu da unutmamak gerekir.



Diğer taraftan bu verilerin ortalama veriler olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani örneğin McDonald's'ın dünya çapında 1 ayda ne kadar ürün sattığının bilgileri alınıyor ve bu bilgiler saniyeye bölünerek karşımıza ortalama bir sonuç çıkıyor.



Everyseconds'ın verilerini anlık takip etmek için

.



#Facebook
#WhatsApp
#McDonald's
#Everysecond
8 yıl önce
default-profile-img