|

Dev denizaltı Xbox kolu kullanıyor

ABD Donanması bir denizaltının silah sistemleri için Xbox oyun konsoluna ait kontrol kolunu kullanıyor. Colorado sınıfı devasa denizaltı için ‘teknolojinin ve yeniliğin gerçek bir mucizesi’ tanımı yapılmıştı.

Yeni Şafak
13:39 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:45 - 14/05/2018 Pazartesi
Diğer
Mürettebat denizaltının saldırı sistemini kontrol etmek için Xbox kolu kullanıyor.
Mürettebat denizaltının saldırı sistemini kontrol etmek için Xbox kolu kullanıyor.

Oyun konsolları çocukluğumuzdan beri en büyük eğlence kaynaklarından biri olmuştur. Bu nedenle kontrol cihazlarına birçoğumuz aşinayız. ABD donanması da bu durumu bildiği için USS Colorado isimli deniz altısının saldırı sistemine Xbox kolu eklemiş.

Kontrol kolu, iki fotonik direği kontrol ediyor. Bu direkler, eski filmlerinden tanıyabileceğiniz periskopların varisi olarak düşünülebilir. Bu direkler görülebiliyor ve teleskop kollarında kızılötesi kameralar bulunduruyor. Oyun kollarının bu araçlara bağlanmasının kimin fikri olduğuna dair ise halen bilinmiyor.


  • Denizaltı 115 metre uzunluğunda ve 34 metre genişliğiyle devasa bir boyuta sahip. Su altında 7.800 ton ağılığındaki bu denizaltı nükleer reaktörden gücünü alıyor. Bu nedenle uzun yıllar boyunca yakıt ikmali yapmadan denizlerde dolaşabiliyor.

Colorado'nun kontrolünü alacak olan amiralin söylediğine göre bu konuda iki önemli etken bulunuyor: Xbox kontrol kolları ucuz ve daha genç olan denizciler bu kolların çalışma şekilleri ile daha aşinalar. Donanmanın sitesinde belirtilene göre bu araç, oyun kontrol kollarına sahip olan ilk denizaltı olacak.

Video oyunların savaşın ciddi arazisine adım attığı ilk örnek değil. Hatta Pentagon tarafından kaynak sağlanan projeler sonucu ortaya çıkan oyunlar da bulunuyor. Bazı oyunlar, personel eğitiminde yoğun bir şekilde kullanılıyor.

#USS Colorado
#Denizaltı
#Donanma
#Xbox
6 yıl önce