|

Devler sahnede

Akıllı telefon dünyasının 3 amiral gemisi karşı karşıya: Samsung Galaxy Note 9, iPhone XS Max ve Huawei P20 Pro. Gelişmiş kamera özellikleri, yapay zeka desteği ve devasa ekranlarıyla son dönemin en ses getiren telefonlarını masaya yatırdık. Yakın zamanda yeni bir akıllı telefon almak isteyenler için teknik özellikleri ve fiyatlarıyla Samsung Galaxy Note 9, iPhone XS Max ve Huawei P20 Pro incelemesi sizlerle.

Yeni Şafak
16:18 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:24 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sol baştan Huawei P20 Pro, iPhone XS Max ve Samsung Galaxy Note 9
Sol baştan Huawei P20 Pro, iPhone XS Max ve Samsung Galaxy Note 9

Teknoloji devlerinin birbiri ardına piyasaya sunduğu çeşitli özelliklere sahip akıllı telefonlar tüketicilerin aklını oldukça karıştırıyor. Bir akıllı telefonda tam olarak neyi aradığımızı unutup, en pahalı hangisiyse o iyidir mantığıyla yaklaşıyoruz. Sonuç? Yanlış seçim yaparak ihtiyacımız olanından vazgeçiyoruz.

Yakın zamanda yeni bir akıllı telefon satın almak isteyenler için, uzun yıllar kullanabileceği piyasadaki en iddialı 3 telefonu inceledik.

Teknik özelliklerini ve fiyatını detaylıca ele aldığımız bu 3 cihaz arasından ihtiyacınız olan doğru telefonu seçerek yaşadığınız kafa karışıklığını gidebilirsiniz.

Peki, listemizde hangi akıllı telefonlar var?

Samsung Galaxy Note 9
,
iPhone XS Max
ve
H
uawei P20 Pro
’yu karşılaştırmak oldukça zor olacak. Her üçü de piyasanın en iyisi. Hazırsanız eğer, devlerin buluşması başlasın.


Kamera karşılaştırması

Bu üç telefonda dünyanın en iyi kamerasına sahip akıllı telefon listesinde başı çekiyor. Fakat, Huawei P20 Pro'ya hala güçlü bir rakip çıkabilmiş değil. Arkasına Leica'yı alan Huawei, piyasaya sunduğu P20 Pro ile şu an dünyanın en güçlü kamerasına sahip akıllı telefon olarak ediliyor.

Eğer DSLR kalitesinde fotoğraflar çekmek istiyorsanız ilk sıraya Huawei P20 Pro'yu eklemeniz iyi olacaktır. Bunun dışında Samsung Galaxy Note 9 ve iPhone XS Max modelleri de amiral gemisi modeller arasındaki en kameraya sahip iki akıllı telefon.


Akıllı telefonların kamera performansını ölçen ve raporlayan bir kuruluş olan
listesine göz attığımızda Huawei P20 Pro'nın 109 puanla ilk sırada, 105 puanla iPhone XS Max ve 103 puanla Samsung Galaxy Note 9'un yer aldığını görüyoruz.
Huawei P20 Pro ile çekilmiş fotoğraflar




Sırada Samsung Galaxy Note 9 var

Samsung'a göre yeni Note 9 çift diyafram sistemine sahip devrimsel akıllı kameraya sahip. Ortamın ışığına göre kameranın diyaframı F2.4 ile F1.5 arasında değişiklik gösteriyor.

iPhone XS Max

iPhone XS Max ile yeni bir sensör ve daha iyi bir görüntü kalitesi sunan Apple, özellikle loş ışıklı ortamlarda oldukça iddialı. Üzerinde bulunan güçlü A12 Bionic çip, fotoğrafları daha ışıklı ve gölgeli alanların daha fazla detaylı olmasını sağlıyor.




Depolama kapasitesi

Samsung, Huawei ve Apple, amiral gemisi modellerinde dahili depolama ve RAM konusunda oldukça bonkör davranmış.


Yüksek boyutlu fotoğrafları depolamak ve birçok güçlü mobil oyunun rahatlıkla üstesinden gelebilecek donanıma sahip telefonlar, geniş hafıza isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Ekran deneyimi

Sinema ekranı kalitesinde görüntü deneyimi sunmak isteyen üreticiler, müşterilerine ihtiyaç duydukları devasa ekranların yanında muazzam görüntü kalitesi de sunuyor.


Telefona yüklediğiniz filmleri, çektiğiniz fotoğraf ve videoları en iyi şekilde görmenizi sağlayan ekran teknolojileri, sahip oldukları görüntü ve grafik işlemcileriyle olabildiğince kusursuz hale geliyor.


Her üç telefonda enerji tasarrufu sağlayan AMOLED ekrana sahip. En iyi görüntü deneyimi vaat eden bu ekran teknolojisi, özellikle koyu tonları başarılı bir şekilde sunuyor.



Pil performansı

Pilin tüm günü çıkaramıyor olmasından şikayetçi olanlar, Samsung Galaxy Note 9, Huawei P20 Pro ve iPhone XS Max modellerini listeye ekleyebilirsiniz.


Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Note 9 ve iPhone XS Max, sahip olduğu yüksek mAh'lık pilleriyle sizi yarı yolda bırakmayacak.

Ayrıca sahip oldukları süper hızlı şarj teknolojileriyse sadece 30 dakika gibi kısa sürede işlemlerinize kaldığı yerden devam etmenizi sağlayacak.

Artık Powerbank taşıma derdine son. Eğer iyi bir kameraya, yeni nesil güçlü işlemci ve uzun pil ömrü arıyorsanız yine bu üç amiral gemisi diğerlerinden öne çıkmayı başarıyor.

Huawei P20 Pro fiyatı ne kadar?

Ülkemizde Mor, altın, mavi ve siyah renklerle satılan Huawei P20 Pro'nun fiyatı 4.949,00 TL - 5.189,00 TL aralığında. Kullanıcı deneyimleriyle oldukça olumlu. Eğer mobil fotoğrafçılığı önemsiyorsanız Huawei P20 Pro, bunun için en uygun akıllı telefon.

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar?

Samsung, bugün itibariyle Türkiye'de satışı gerçekleşen Galaxy Note 9 modelinde indirime gitti. 7.999 TL olan fiyatı 6.499 TL olarak güncelledi.

iPhone XS Max fiyatı ne kadar?

Apple'ın 12 Eylül tarihinde tanıttığı yeni iPhone XS Max henüz ülkemizde satışa çıkmadı. Yakın zamanda Türkiye piyasasında satışa sunulması beklenen telefonun fiyatı, bekleyenleri üzecek gibi görünüyor.

#Samsung Galaxy Note 9
#Huawei P20 Pro
#iPhone XS Max
#karşılaştırma
#inceleme
6 yıl önce