|

Dijital zorbalığa son ver

ABD’nin en köklü öğretmen sendikası olan Uluslararası Eğitim Birliği (NEA), sosyal medya devlerine bir mektup yazarak, “Öğrencilerin geleceği için dijital zorbalığa son verin” çağrısı yaptı.

Dış Haberler
00:00 - 12/10/2021 Salı
Güncelleme: 02:26 - 12/10/2021 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ABD’nin en köklü öğretmen sendikası olan Uluslararası Eğitim Birliği (NEA), sosyal medya devlerine bir mektup yazarak, “Öğrencilerin geleceği için dijital zorbalığa son verin” çağrısı yaptı. Wall Street Journal Gazetesi’nde yayımlanan mektupta NEA, Facebook, İnstagram, Twitter ve TikTok’u, sosyal medya zorbalığını ve yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için algoritmalarını “düzeltmeye” davet etti.

ÖNCE KAMU GÜVENLİĞİ

Sendika ayrıca, “Kârınızdan önce kamu güvenliğini önemseyin” çağrısı ile sosyal medya devlerine serzenişte bulundu. Kuruluş TikTok’ta yer alan, “okul tuvaletinizi parçalayın, öğretmeninizi tokatlayın” gibi öğrenciler arası meydan okumaları örnek göstererek durumun gittikçe kötüleştiğine işaret etti. Facebook’un eski çalışanı Frances Haugen’ın açıklamaları sonrası, kurum içi yazışmalarda Facebook’un, nefret söylemlerinin geçtiği gönderilerin yüzde 5’inden azına, şiddete teşvik olarak kabul edilen içeriklerin ise yüzde 1’inden azına yaptırım uyguladığı ortaya çıkmıştı.



TikTok akımı hastanelik etti

  • ABD’nin Louisiana eyaletinde, 18 yaşındaki lise öğrencisi Larianna Jackson, TikTok akımı için 64 yaşındaki engelli İngilizce öğretmenine saldırarak hastanelik etti. Jackson’ın saldırısını arkadaşları kameraya aldı. Öğretmen hastaneye kaldırılırken öğrenci tutuklandı. Görüntülerin yayılmasıyla sosyal medyada “TikTok kapatılsın” kampanyası başlatıldı.

Instagram göz boyuyor

Facebook’un Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, gençlerin faydalı olmayan içeriklere sürekli baktığında, sistemlerinin onları farklı içeriklere yönlendirmeye çalışacağını söyledi. Uzun süre Instagram’da vakit geçiren gençleri ‘mola ver’ uyarısıyla ara vermeye de teşvik edeceklerini vurgulayan Clegg, Facebook’un bundan sonra daha şeffaf olacağını ve güvenlik için yeni yöntemler uygulayacağını dile getirdi.



#Tik Tok
#ABD
#Facebook
#Nick Clegg
3 yıl önce