|

Dizel motor seçenekleriyle Seat Arona Türkiye’de satışa çıktı

İspanyol marka Seat’ın geçtiğimiz yıl tanıtımını gerçekleştirdiği kompakt crossover modeli Arona, Türkiye pazarında yalnızca benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuluyordu. Kullanıcılar tarafından tam not almayı başaran model, dizel seçenekleriyle ülkemizde satışa sunulmaya başlandı.

Yeni Şafak
11:46 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni dizel seçeneklerine kavuşan Arona, Style ve Xcellence donanımlarına sahip
Yeni dizel seçeneklerine kavuşan Arona, Style ve Xcellence donanımlarına sahip

Türkiye pazarında öncelik olarak 1.0 TSI 115 HP gücünde benzinli motor seçenekleri ile satışa sunulan Seat’ın SUV tarzındaki kompakt crossover modeli Arona, 95 beygir gücünde 1.6 litrelik Style ve Xcellence olarak 2 farklı donanıma sahip. Otomatik vites seçeneğiyle sunulan araç, yeni özellikleriyle göz dolduruyor.


Ön bölge asistanı, yokuş kalkış destek sistemi, yorgunluk tespit sistemi, ikinci çarpışma freni gibi sürüş destek sistemleri Arona’da standart olarak bulunuyor.


Style versiyonunda, LED gündüz sürüş farları ve LED arka stop lambaları, araç park sensörü, ön bölge asistanı, 16’’ alüminyum jantlar, dönüşe duyarlı ön sis farları standart olarak geliyor.

Xcellence’da ise araca anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 8 inç dokunmatik renkli ekranlı radyo, krom tavan rayları, krom yan cam çerçevesi, çift renk ambiyans aydınlatmaları gibi özelliklerin tamamı Xcellence donanımında standart olarak sunuluyor.


100 km’de ortalama 4,2 litre yakıt tüketen Arona 1.6 litrelik TDI 95 beygir gücündeki Style donanımı 135.000 TL yine 1.6 litrelik TDI 95 beygir gücündeki Xcellence donanımının başlangıç fiyatı 153.000 TL olarak belirlenmiş durumda.

#Seat
#Arona
#Dizel
6 yıl önce