|

Dizi ihraç edeceğine kanalı yurt dışına taşı

SES Batı Avrupa ve Türkiye Bölge Müdürü Ahmet Eren, 'Türk dizilerine dünyada büyük bir ilgi var. Biz dizi satmak yerine, Türkiye'den bir kanalı olduğu gibi dünyanın farklı bir coğrafyasında, o bölgenin dilinde yayınlayabiliriz' dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 17/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:10 - 16/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Dizi ihraç edeceğine kanalı yurt dışına taşı
Dizi ihraç edeceğine kanalı yurt dışına taşı

Dünya çevresinde dolaşan 50 uydusuyla, TV yayınlarını dünyanın yüzde 99'una ulaştıran, Lüksemburg merkezli 'SES Broadband Services' şirketi, Türk televizyonlarına, yurtdışına sadece dizi ihraç etmek yerine, komple TV kanallarını ihraç etmeyi teklif ediyor. Türkiye'de TV içeriği pazarının son yıllarda hızla geliştiğini belirten SES Batı Avrupa ve Türkiye Bölge Müdürü Ahmet Eren, 'Türk dizilerine dünyada büyük bir ilgi var. En son katıldığım fuarda, Türk dizilerinin sergilendiği standın önünde uzun bir kuyruk vardı. Biz SES olarak, dizi satmak yerine, Türkiye'den bir kanalı olduğu gibi dünyanın farklı bir coğrafyasında, o bölgenin dilinde yayınlayabiliriz. Bir Türk kanalını 5-6 dilde tüm dünyada yayınlayabilirsiniz. Bunun ilk örneği olarak, Samanyolu televizyonunu, Afrika'ya taşıyoruz' dedi.

YENİ UYDU GELİYOR

Eren, '2013'te fırlayacağımız Astra 5B uydusuyla Türkiye'deki televizyonların yayınları Avrupa'dan Türkmenistan'a kadar olan coğrafyadaki hanelere de ulaşabilecek' şeklinde konuştu. 'ASTRA Broadband Services' firmasının adının, 'SES Broadband Services' olarak değiştirdiğini belirten Eren, 'Türkiye, dijitalleşiyor. 2014'te tamamen dijital sisteme geçilecek. 2020'ye kadar Türkiye'de Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) ve satın alma gücünün yüzde 56 oranında artması öngörülüyor' şeklinde konuştu.


Dünyada 258 milyon eve ulaşabiliyoruz

SES Orta Avrupa ve Türkiye Başkan Yardımcısı ve Bölge Ofis Direktörü Norbert Willems, 'Uydularımızla dünya nüfusunun yüzde 99'una ulaşabiliyoruz. Dünya çapında 50 uydumuz var. Genelde üç alanda çalışıyoruz. Telekomünikasyon, medya ve iletişim sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Tüm dünyada 258 milyon eve ulaşıyoruz' şeklinde konuştu. Willems, '2014 için hedefimiz 7 yeni uydu daha fırlatmak ve toplam kapasitemizi yüzde 19 artırmayı planlıyoruz. Bu 7 uydudan biri de 2013'te fırlatılacak ve Türkiye'ye hizmet verecek Astra 5B. Bu uydu için 250 milyon avro yatırım yapacağız' dedi.



12 yıl önce