|

Düğün fotoğrafları artık robotlarla çekiliyor

Robotların meslekleri ele geçireceği uzun zamandır tartışılıyor. Otomasyon hayatımızın her alanında büyük bir rol oynuyor hatta robotlar artık düğün fotoğraflarına bile el attı. Robot düğün fotoğrafçısı Eva ilk düğün fotoğraflarını çekti.

14:39 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 14:41 - 17/04/2019 Çarşamba
Eva isimli robot fotoğrafları maille gönderebiliyor.
Eva isimli robot fotoğrafları maille gönderebiliyor.

Birleşik Krallık merkezli Service Robots firması, Eva olarak adlandırılan robotu fotoğraf çekmek için kiralıyor. İnsansı robot, yüz tanıma teknolojisini kullanarak insanları belirledikten sonra fotoğraf çektirmek isteyip istemediklerini soruyor. Eva, 2019'un başlarında sunulmuştu ancak 7 Nisan tarihinde resmi olarak ilk düğününü fotoğrafladı.


Gary ve Megan Barker'ın düğünü için kiralanan robot için damat Gary'nin söylediğine göre, düğün için mükemmel bir ekti ve davetliler hâlâ bu robot hakkında konuşuyorlar.

Eva, insansı gövdesinin ön kısmında etkileşimli bir renkli ekrana sahip ve fotoğraf çekmeye başlamadan önce davetliler çeşitli seçeneklerin arasında seçim yapabiliyorlar. Ayrıca Service Robots'un Eva ile beraber sunduğu baskı istasyonu da fotoğrafların anında alınabileceği anlamına geliyor ve davetliler, fotoğrafları istedikleri medya platformuna yükleme seçeneğine de sahip.

#Robot
#düğün fotoğrafı
#teknoloji
#bilim
5 yıl önce