|

Dünyanın en pahalı akılsız telefonu: Pukt MP02

The Jasper Morrison isimli bir geliştirici tarafında akıllı telefon bağımlılığının önüne geçebilmek için Pukt MP02 adında bir telefon geliştirdi. Kullanıcılarına sesli arama ve mesajlaşma dışında hiçbir özellik vaat etmeyen telefonun satış fiyatı ise görenleri hayrete düşürüyor.

Yeni Şafak
15:46 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:47 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Pukt MP02
Pukt MP02

The Jasper Morrison isimli geliştirici özelliklerine bakıldığında fiyatı ile akıllara durgunluk veren bir telefon piyasaya sürdü. Yapılan açıklamaya göre geliştirilen telefon 'akıllı telefon bağımlılığı' sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Pukt MP02 adındaki cihaz kullanıcılarına sesli arama ve mesajlaşma imkanı sağlıyor. Bunun haricinde 4G bağlantı desteği sunan Pukt MP02, telefonunuzun internete bağlanmasına sağlıyor. Fakat sizin telefon ile internete bağlanmanıza olanak tanımıyor.


Akılları karıştıran bu olayda duruma hakim olmayan kullanıcılar cihaz internet kullanımına izin vermiyorsa neden 4G desteği var sorunu sormaktan alı koyamıyor. The Jasper Morrison tarağında geliştirilen bu cihaz 4G desteğini kablosuz modem tarafında kullanmaya izin veriyor. Yani telefon SIM kart üzerinden sağlanan interneti bir modem gibi davranarak kablosuz ağa çeviriyor. Tabletiniz veya bilgisayarınız ile söz konusu interneti kullanmanıza imkan tanıyor.


Kullanıcısına Sesli arama, mesajlaşma ve kablosuz modem özellikleri haricinde bir özellik sunmayan Pukt MP02 telefon satış fiyatı ile de görenleri hayrete düşürüyor. Akıllı telefon tabirinin yanı sıra tam bir akılsız telefon olarak ifade edebileceğimiz bu cihaz 360 dolar gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunuluyor. Her ne kadar 'akıllı telefon bağımlılığı' sorununa çözüm için geliştirilen bir cihaz olarak ortaya çıkan bir cihaz olsa da, sunduğu özelliklere göre fiyatı ile kullanıcılarının resmen cebini yakıyor.


#Pukt MP02
#Telefon
#4G
6 yıl önce