|

Dyson'ın elektrikli otomobili 3 yıl içinde yollarda

Elektrikli süpürgeleriyle tanınan Dyson’ın elektrikli otomobilini 2021 yılında çıkaracağı belirtiliyor. Elektrikli ev aletleri konusunda yenilikleriyle tanınan markanın üreteceği otomobil sürücüsüz olacak. Şirket yetkilileri, Dyson’ın üreteceği elektrikli otomobilin piyasadaki devlere kafa tutacak seviyede olacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:42 - 4/09/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 10:46 - 4/09/2018 الثلاثاء
Diğer
Dyson elektrikli otomobil için yapılan bir konsept çizim.
Dyson elektrikli otomobil için yapılan bir konsept çizim.

Ürettiği torbasız ve sessiz elektrikli süpürgelerle tanınan Dyson'ın, geçtiğimiz yılın sonunda duyurduğu elektrikli aracı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, Dyson'ın elektrikli otomobili 2021'de yollara çıkacak. Şirketin bu kapsamda kurulan otomotiv birimi, İngiltere'nin güneyindeki eski bir havaalanında konumlandırılmış durumda. Söz konusu merkezde 17 kilometre uzunluğunda bir test parkuru yer alıyor. Projede yaklaşık bin kişi çalışırken, bunların 600'den fazlasının ise yeni istihdam edildiği belirtildi.

Üst seviye bir araç olacak

Otomotiv ekiplerinin sürekli büyümeye devam ettiğini vurgulayan Dyson CEO'su Jim Rowan, "Otomobil projemizde bir sonraki evreye geçtik. Verdiğimiz sözleri tutmak için çalışıyoruz" dedi. Dyson'ın kendi sektöründeki premium konumunu hatırlatan şirkete yakın kaynaklar, elektrikli aracın da aynı şekilde üst segment olacağını aktardı. Zaten şirketin kurucusu James Dyson'ın, "Üreteceğimiz model çok radikal olacak" şeklindeki beyanı da bu tezi destekler nitelikte.


2.6 milyar dolar Ar-Ge yatırımı

Gelen bilgiler arasında Dyson'ın elektrikli otomobilinin otonom, yani şoförsüz sürüş teknolojisine sahip olacağı da var. Uzmanlar Dyson'ın bir süredir pil teknolojisine yatırım yaptığını belirterek, şirketin elektrikli otomobil rekabetinde elinin güçlü olduğunu kaydediyor. Otomotiv bölümüne bugüne kadar 2.6 milyar dolar yatırım yapan Dyson, geçen yıl cirosunu yüzde 40 artışla 6.28 milyar dolara, karını da yüzde 30'un üzerinde bir artışla 1.44 milyar dolara taşıdı.

#Dyson
#Elektrikli otomobil
#Süpürge
٪d سنوات قبل