|

E-ticarette Yaani dönemi

Türkiye’nin arama motoru Yaani, alışveriş arama kategorisini kullanıma sundu. Popüler fiyat ve ürün karşılaştırma sitesi cimri.com işbirliğiyle hayata geçirilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, istedikleri ürünleri kolayca bulup alışveriş yapabilecek.

Melih Bayram Dede
04:00 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:37 - 6/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Yaani e-ticaret talebini dikkate aldı ve  alışveriş arama kategorisini hayata geçirdi.
Yaani e-ticaret talebini dikkate aldı ve alışveriş arama kategorisini hayata geçirdi.

Arama motoru Yaani, kullanıcı alışkanlıkları ve ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiği yeniliklere birini daha ekledi. Yaani, ‘devir tasarruf devri’ diyerek ülkemizde hızla artan e-ticaret talebini dikkate aldı ve alışveriş arama kategorisini hayata geçirdi. Türkiye’nin önde gelen fiyat ve ürün karşılaştırma sitesi cimri.com işbirliğiyle hayata geçirilen Yaani alışveriş özelliği sayesinde kullanıcılar, istedikleri marka ve ürünleri, tek ekran üzerinden karşılaştırmalı olarak inceleyip alışveriş yapabilecek.

EN UYGUN FİYATLARA YAANİ’DEN ULAŞIN

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, “Dijital operatör Turkcell olarak her geçen gün müşterilerimizin 1440 dakikasına daha fazla değer katacak hizmetler sunuyoruz. Türkiye’nin arama motoru Yaani, bu stratejimiz doğrultusunda yeni özelliklerin eklenmesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarını anlayan ve cevap veren bir platforma dönüştü. 1’inci yaşını kutlayan Yaani’yi Türkiye çok seviyor ve günde 2 milyon arama için Yaani’yi kullanıyor. Online alışveriş sektörünün gelişmesine ve müşterilerimizin en uygun ürünlere en uygun fiyatlarla ulaşmasına olanak sağlayan yeni özelliğimizle artık daha çok kullanıcımızın daha da fazla yanında olacağımıza inanıyorum” dedi.


YERLİ FİRMALAR İÇİN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Cimri.com CEO’su Serkan Koç ise Turkcell-Cimri.com işbirliği ile ilgili “Türkiye’nin tasarrufa ihtiyacı olduğu dönemde tüketicilerin en uygun ürünü, en uygun fiyatla en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayan bir çözüm sunmak istedik” dedi. Serkan Koç, şöyle devam etti: “Algoritması Türk Mühendisleri tarafından makina öğrenmesi kullanılarak geliştirilen bu yüksek teknolojili girişimin enflasyonla mücadeleye yapacağı katkının tüm yerli firmalar için de örnek olacağını umut ediyorum. Hep birlikte çalışırsak bu zor dönemi atlatacağımıza eminiz.”

TÜRK İNSANININ İHTİYACINI ANLIYOR

Türkçeyi çok iyi anlayan ve aramalarda kullanıcıya en doğru sonuçları ulaştıran Yaani, ülkemizi ve dilimizi daha iyi tanımasıyla yabancı arama motorlarından ayrışıyor. Yaani, Türkçe aramalarda çok daha doğru sonuçlarla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve kullanıcıların internetteki bütün bilgilere erişmesini, merak edilen tüm sorulara yanıt bulmasını kolaylaştıran Yaani, konum tabanlı arama yapabilmesiyle dikkat çekiyor.

6.5 MİLYON KİŞİ İNDİRDİ

Yaani, kullanıcının konumuna göre en yakındaki bölge üzerinden arama sonucu vererek hızlıca sonuca ulaşılmasını sağlıyor. Web’den de ulaşılabilen Yaani, geçen yıl Ekim ayında kullanıma sunuldu ve şu an 6.5 milyon indirilme rakamına ulaştı.

#E ticaret
#Yaani
#Arama motoru
5 yıl önce